Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

1. Nov 2011

10:29

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Starp daudzajiem cilvēces mītiem ir arī pārītis par viduslaikiem, cik tumši dzīvoja cilvēce un nezināja, ka nevajag gāzt ateju upītē, no kuras smeļ dzeršanai. Bet kā tad mēs dzīvojam paši? Kā lai nosauc to, ka cilvēki iet pa ietvēm, blakām kurām brauc iekšdedzes dzinēji? Rīta un vakara stundās tas pilsētā ir ļoti jūtams. Pēc tam tie paši cilvēki nopērk bioloģiskos citronus un uz sejas uzsmērā dārgu bio krēmu, tikai ko darīt ar jipti, kas ir uzsūkusies elpojot saindēto gaisu? Manuprāt, nav nekādas atšķirības starp mums un viduslaiku cilvēkiem.

(3 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]
Date:1. Novembris 2011 - 10:53
(Link)
ai da tas vispār ir mīts par to, cik nu tumši un drūmi bijuši viduslaiki. jā, varbūt uz romas fona tā var izskatīties, tikai nevajag aizmirst, ka viduslaikos uzmanības centrālais punkts ir eiropas apgabali, kur grieķijas un romas laikos dzīvoja barbaru ciltis, un kristietība tur ņipričom. un vispār, http://listverse.com/2008/06/09/top-10-reasons-the-dark-ages-were-not-dark/
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ttp
Date:1. Novembris 2011 - 10:54
(Link)
varētu teikt, ka vēl drūmāki laiki ir klāt
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:1. Novembris 2011 - 12:49
(Link)
Mhm, negribu piekrist. Mikrobi, vīrusi un citi draņķi no sadzīves atkritumiem organismam ir labi pazīstami, imūnsistēma prot un var pret viduslaiku netīrību noturēties, protams, bez pārspīlējumiem. Tagadējais piesārņojums, diemžēl, organismam ir salīdzinoši jauns un nepazīstams, organisms ar to netiek tā īsti skaidrībā. No tā secinājums - ļoti atšķiramies, pie tam, ne uz labo pusi.
(Reply to this)