Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - Lomo? Še jums atbilde lomo :)

20. Aug 2009

09:51 - Lomo? Še jums atbilde lomo :)

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Lomographic Diana Halfframe is unwanted.

lasītājam būtu jāsaprot, ka šāds arguments kardināli atšķiras no piršanas "I hate X, I love Y" un arī finansiālā puse uzliek zināmas saistības.

(9 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]
Date:20. Augusts 2009 - 10:17
(Link)
es joprojām nesaprotu šito naidu pret lomo.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]
Date:20. Augusts 2009 - 10:17
(Link)
p.s. nav tā, ka man lomo ļoti patiktu pašai.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]biezpientaure
Date:20. Augusts 2009 - 10:50
(Link)
to arī nevajag saprast, dzīve nav tik gara.

personiski es lomogrāferos redzu sabiedrotos - kamēr viņi pirks filmu, tas būs pagarinās tās ražošanu. Neko citu man no lomogrāfijas arī nevajag. Vienīgais mīnuss - par lomogrāfijai derīgām atzītās kastītes ir neadekvāti dārgas, kas varētu atsaukties uz augstākminēto lomogrāferu filmas patēriņa apjomiem. Varbūt es kļūdos - un nopērkot kārtējo dīvaino aparātu, lomogrāferis patērē arvien vairāk filmas. Jo labāk.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:20. Augusts 2009 - 11:36
(Link)
Pavisam vienkārši. Fotoaparātiem jābūt vai nu labiem un dārgiem, vai draņķīgiem un lētiem. Laiku pa laikam var tikt pie laba un lēta, par ko, protams, vienmēr ir liels prieks. Taču draņķīgs un dārgs fotoaparāts — tas ir kaut kāds zlojebučisms, mārketinga triumfs pār veselo saprātu, liela bļodiņa ar nepareizi. Tā dzīvot nedrīkst.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:20. Augusts 2009 - 12:33
(Link)
tad jau zlojebučaja ir lielākā daļa pasaules, nu tur dārgi un sūdīgi. A ja kāds iet mārketinga pavadā, huļe pārējiem par to būtu jāsatraucas, lai iet veseli. Šeit vienīgi ir robeža - kad dolbojobi sāk apdraudēt manu izvēles brīvību, vot tā tiešām nedrīkst. Pēdējo laiku piemērs - visas tās banku un kredītu štelles - tagad visi kopā maksā par lielu sūdīgu fotoaparātu.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:20. Augusts 2009 - 12:43
(Link)
Man lomogrāfija izsauc apmēram tādas pašas jūtas kā Merilins Mensons pārliecinātiem katoļiem — tā ir ņirgāšanās par to, kas tev ir tuvs un dārgs, un kam tu esi ticējis no pašas bērnības.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:20. Augusts 2009 - 13:10
(Link)
kā tad lomogrāfija ietekmē tavu fotografēšanas veidu un paražas? manējos - nekādi, lai arī esmu pat apmeklējis šamējo saitu lai pašausminātos par deģeneratīvo subkultūru.

vakar fotolabā gotu meitēns nopirka rullīti filmas. Ļoti labi, atzīmēju, via palīdz fotolabam ilgāk iepirkt filmas. Es arī nopirku rullīti, lai arī attīstu to tagad pats - pēdējā APX partija ir makten lēta, man APX patīk un arī labam sava kapeika tiek (es tur pārsvarā nesu attīstīt c-41, kas viņiem nekādu peļņu nedod).

Melns kaķis, balts kaķis - kāda starpība, ka tikai tas ķer peles :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:20. Augusts 2009 - 13:27
(Link)
Katoļi jau arī nesāk Mensonu klausīties :) Itin kā neietekmē, bet tā tomēr ir zaimošana. Es arī, saprotams, ticu tolerancei un tamlīdzīgai geju huiņai, bet tak maz būs tādu, kam sirds nenodrebēs, ja kāds ņemsies apgānīt ko tādu, kas viņiem dārgs. You know, mazgās ar karogu grīdu, stāstīs nepieklājīgus jokus par tavu māti, aizrādīs, ka Apple ir tāda pati megakorporācija ar rūpnīcām Ķīnā kā Nike — nu, tādas lietas.

Drošvien jau taisnība ir — ka tik pērk filmas, un kāda starpība, kam izmanto. Bet atkal — ja tu, piemēram, ražotu rotaļu lācīšus, kas tev pašam liktos tik neticami jauki, drošvien tu tomēr nebūtu neiedomājami sajūsmināts, ja atklātos, ka kādi 30% pircēju viņus izmanto kaut kādām sadomazohistu rotaļām ar ekskrementiem, asinīm un anālajiem vibratoriem.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:20. Augusts 2009 - 16:40
(Link)
par apple es pilnībā piekrītu - tikai ražo nevis sporta tupeles un pantalonus, bet gadžetus.

ja kāds filmu izmanto uztīšanai uz pimpja vai līdzīgam pielietojumam, tad mani tas pat īpaši neinteresē jo diez vai šādi var patērēt kaut jel kādu vērā ņemamu apjomu. Varbūt vienīgi gadījumos kad visa fiška ir tajā, ka katru reizi filmai ir jābūt neizgaismotai un priecāties gribās bieži :) Nu un protams, ka tās štelles netiktu reklamētas un uzspiestas.

Tas, ka man patīk attaisīt filmas kastīti, paskatīties uz noformejumu un sajust materiālu smaržu, pirms ielādēt pēc kodēm un veca nikotīna smaržojoaā kamerā, automātiski nenozīmē ka tāpat jājūtas arī pārējiem. Pretējais mani neapbēdina. Ka tikai materiāli ir pieejami un es par to lietošanu netieku diskriminēts (piem. kāds lemjošais mūdzis pievelkot aiz matiem ekologiju, iedomājas uzlikt industrijai/lietotājiem papildus nodokli).
(Reply to this) (Parent)