Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

5. Aug 2009

23:01

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kamēr digikompaktu ražotāji urbina degunu un prāto, ar ko lai iekārdina no megapikseļiem nogurušo pircēju, Nikons izdomā ko jaunu - kompaktu kas projicē attēlu. Jā, aptumšota telpa, līdzīgi kā diapozitīvu laikos un paladziņš uz sienas. Tagad jau visur ir gabals tīras sienas, nav viss aplīmēts ar baltkrievu tapetēm (blata gadījumā - austrumvācu vai poļu).

Man personiski šķiet ka tas ir ļoti labs gājiens. Nudien, kuru gan interesē sejas atpazīšanas funkcija vai fotoaparāts, kas iedarbojas tiklīdz kadrā parādās smaids (algoritms - rozā pleķa vidū ir balts pleķis, hehe) - jā, tieši šādi sony paziņo ka uzskata pircējus par muļķiem.
Kā parasti tiek aplūkoti digitālie attēli? Pārsūtīti pa epastu vai īpašnieks citiem iedod foķegu un katrs paskatās sīciņā elcēdē. Projicētu attēlu redz visi vienlaicīgi - tas man patīk visvairāk. Procesam atkal ir iespēja atgūt humānu viepli seju.

Tīkla saprāts jau ir uzģenerējis citu interesantu pielietojumu - ja patenti neliedz pārveidot .ppt failus par .jpg vai attēlot tos ārpus emesofisa un Nikons ilgi nečāpstinās, bet uztaisīs .ppt/vai .ppt->.jpg ielādi foķega, tad nākotnē metro, lidostās un kafejnīcās klerki projicēs šedules, mailstonus un budžeta sadalījumu pa produktiem un reģioniem. Blakus hipiju mazbērni projicēs ainas no Vudstokas "vectēvs mēģina uzkļūt uz steidža pa pliko, bet trips neatlaiž". Utt. Vo, RS etanolu varēs ielādēt foķegā un kontroles gadījumā projicēt uz sertificēta papīra mutauta (tas lai nešmauktos, projicējot uz savējā kur biļete jau uzdrukāta).

Atzīšos, ka personiski es biju norakstījis nikonu kā spējīgu pateikt ko jaunu (kompaktu jomā), bet šis pieteikums man patīk. Nu cik ilgi var pumpēt megapikseļus, zūmus un ISO.

(12 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]
Date:5. Augusts 2009 - 23:39
(Link)
jautājums tikai - kur šinī visā paliek fotoaparāts un vai tas maz ir nepieciešams.
varbūt, ka perspektīvāk ir attīstīt ideju par kompaktu projektoru itself, kas attēlus spēj palaist pa taisno no fļaškas/usb karšu lasītāja?
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:6. Augusts 2009 - 07:38
(Link)
Tādā gadījumā nāksies staipīt līdz divus klucīšus. Viens tomēr ir ērtāk.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]
Date:6. Augusts 2009 - 09:13
(Link)
fļaška jau nav klucītis;
a par fotoaparāta līdzistaipīšanu - Tu to bieži dari?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:6. Augusts 2009 - 09:45
(Link)
katru dienu?
nu, es domāju kompakto, nevis mugursoma ar visu arsenālu.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]
Date:6. Augusts 2009 - 10:38
(Link)
ā, nu ok. es spriežu no sava subjektīvā keisa, kurš paģēr, ka par fotoaparātu sauc spogulenes vai vismaz nopietnus ziepjus, a kompaktie ir tikai priekš 1) apdzērušos ģīmju fočēšanas ballītēs (ko man ņefig iemūžināt un turēt), 2) lai nofočētu numuru bēgošai automašīnai, kas mani notriekusi (a to ērtāk izdarīt ar mob.tel.)

nu un kaut kā ikdienā man pēc fotoaparāta nemaz neprasās, tā projicēšanas iespēja pati par sevi šķiet daudz noderīgāka nekā kompaktnieks.
bet jā, es jau laikam neesmu vidējais standarta pircējs.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:6. Augusts 2009 - 11:10
(Link)
vo, tas ir interesanti.
kas ir nopietns ziepis?

ikdienā, protams, lai bodē nofočētu cenu zīmi vai iepatikušos kurpju pāri, pietiek ar telefonu.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]
Date:6. Augusts 2009 - 11:38
(Link)
nu, piemēram, Fuj FinePix S8100 manai neprofesionāļa acij izskatās pietiekami jaudīga.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:6. Augusts 2009 - 11:55
(Link)
:)
daudzi pieņem - līdzīgs dslr, značitsa arī jaudīgs.
fuji f30 saliek šitam zilonim vienos vārtos, kaut pēc skata - ziepju gabaliņš...vienīgais, kas tam 8100 ir - stabilizācija (bez tās fočēšana garajā galā - atgādinu 27-486mm - būtu sarūgtinājums).

tā lūk arī veči uzķeras - oho, kāds stāvs, kādi daiļumi un kārumi, bet kad izrādās ka gatavot māk tikai cīsiņus un tos pašus grilē mikroviļņos.... :):)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]
Date:6. Augusts 2009 - 12:03
(Link)
ne jau tāpēc, ka dslr līdzīgs, bet tāpēc, ka liels zūms+stabilizācija -
a liels zūms pa lielam ir vienīgais, kas mani interesē ziepiniekos.
aizej uz koncertu ar savu kameru (ziepjus pa lielam jau visur drīkst, īpaši lv, kur pro kamera skaitās tikai tā, kam noņemams objektīvs) un nofočē salātu bono zobstarpā.
vai arī kaimiņu logos pornoshootu var taisīt, vai dajebko, kruta tomēr.
nu un ar smagāku aparātu man kā alkoholiķei arī bildēt vieglāk, roka mazāk raustās.

bet citādi, protams, varu piekrist, gan par kamerām, gan par beibēm :)))
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:6. Augusts 2009 - 12:35
(Link)
salāti bono zobos mani neinteresē, un uz koncertu es aizietu ar kautkādiem 40mm kabatā, t.i. pavisam nepretenciozi. Tos bono un madonnas protams sargā kā sazin ko un tik tuvu mani nelaistu, tāpēc es uz tādiem arī neeju. Bet pustumšā prāgas džeza klubā tas būtu gluži OK.

par svaru piekrītu, vienīgi - ja nēsāt smagumus, tad jau varbūt uzreiz smagumu kas kautko arī izdara? par pro aparātiem bija stāsts ka vietējie sekjuritī iztirina džeku ar lielu dslr-like ziepi bet otram ir patiešām laba manta, bet neko nesaka - jo no skata maza melna kastīte šiem neko neizsaka :)
(Reply to this) (Parent)
From:[info]
Date:6. Augusts 2009 - 10:39
(Link)
un vispār, laba alternatīva kompaktniekam ir telefons SE K750i, kuram ir patiešām izcila iebūvētā kamera.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]biezpientaure
Date:6. Augusts 2009 - 09:44
(Link)
industrija ziņo, ka drukāšanas apjomi saskan ar pētījumu kas liecina - lielākā daļa digifočētāju bildes apskatās turpat uz lcd. Ko pēc tam, es pat nezinu - vai nu nokopē uz kompi un aizmirst, vai nodzēš turpat foķegā un fočē no jauna.
No šejienes acīmredzot arī ideja - ja jau skatās uz vietas, tad lai ir uz vietas.

Protams, ja tur būtu pievienots epilators vai bankas kartes kodu ģenerators, varētu vaicāt "a kur te foto??", bet ja skatīšanās kļūst tādu pat pamatfunkciju kā attēlu iegūšana, tad nemaz tik nejēdzīgi tas nav.
(Reply to this) (Parent)