Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - 8. marts

8. Mar 2009

16:45 - 8. marts

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

"Starptautiskās sieviešu dienas ietekmē nedaudz palielinājies pieprasījums pēc ziediem, saldumiem un alkoholiskajiem dzērieniem, tomēr vīrieši vairāk pērk lētākus ziedus vai nelielus pušķīšus."

Vakar visa pilsēta bija pilna ar tortonosciem un ziedu haubicēm, šodien mežā teju neviena - svin taču, izņemot vienu kompāniju, kas nosvinējuši jau vakar un šodien iznākuši paventilēt sāpošās galvas.

Interesanti, kādi izaug bērni, kurus jau 3 gadu vecumā mamma skubina "ņe tupi". Nav brīnums, ka sencīši, ja noķeips līdz vecumam kad palīdzība īpaši vajadzīga, pretī saņems "sdohņi, maļekula" un kārtīgu tesienu pa pauri ar senākām viedokļu apmaiņas pēdām.

Amerikā (precizēšu - U.S.A) 8. martu nesvinot, tur pat ziedus sievietēm dāvina reti - kad precās vai ģimenes konsultants iesaka, lai dzēstu sānsoļa efektu. Varbūt kautkur krievu kvartālos, po običaju. Vairāk cieņā aiziet vakariņās ārpus mājas.

(4 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:9. Marts 2009 - 09:29
(Link)
Par bērnu audzināšanu - imho, process nav lineārs un vieni un tie paši ievades parametri negarantē vienu un to pašu rezultātu

(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:9. Marts 2009 - 09:48
(Link)
jā, arī tādā ģimenē varot izaugt normāls bērns.
jā, pārāk normālu vecāku bērns var kļūt par narkomānu.
no otras puses - vides ietekme nav noliedzama.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]arc
Date:9. Marts 2009 - 18:24
(Link)
Ameriká (precizéshu - Argentína) bija redzami párdevéju centieni ietirgot vírieshiem pukjes un citus niekus, tipa reklámas uzraksti - "shodien starptautiská sievieshu diena, pérc pukjes".

man pasham gan shkjiet, ka starptautiskás sievieshu solidaritátes dienas jéga ir krasá pretruná ar pukju dávináshanu. 8.marts, imho, velk uz feminisma pusi, savukárt pukju dávináshana sievietei tikai tádélj, ka viña ir sievietre, ir táda visnotalj tradicionála, machistisku sabiedríbu raksturojosha parádíba.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:9. Marts 2009 - 20:33
(Link)
ja puķes uztver kā svētku atribūtiku, tad jau nav ne feminisms, ne macho. ir taču gadījumi, kad ziedus dāvina večiem, un neko.

protams, ja pasniedz sievietei pasniedz roku, izkāpjot no braucamā - tas ir bezobrazije, lūk tas ir seksisms, machoisms un ar somiņu pa rilu instantlii :)
(Reply to this) (Parent)