Prof. Biezpientaures pētījumu centrs - www.gaisma.lv

25. Jun 2005

16:11 - www.gaisma.lv

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Atradu telekarti ar gaismas pils reklāmu un aicinājumu ziedot šim projektam. Nez kāpēc atcerējos "Nezinīti uz Mēness" - vietu, kurā tika drukāti plakāti ar Gigantisko Augu akciju sabiedrības reklāmām. Un ka vairumam Muļķu salas iemītnieku nevajadzēja nedz sēklas, nedz bibliotēkas. Bet laikam jau tas ir pārāk izdevīgs projekts attīstītājiem, lai to kancelētu vai vismaz pārskatītu.

(4 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]divi_g
Date:25. Jūnijs 2005 - 16:53
(Link)
Skarbs viedoklis. Bet imho jākoncetrējas uz tiem, kuriem tā pils ir vajadzīga.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:25. Jūnijs 2005 - 22:27
(Link)
manis pēc lai ir divas gaismas pilis. tie, kuri grib lasīt, grauzt zinību granītu un nīdēt tumsonību, to dara arī šodien. ne jau jaunu bibliotēkas ēku tautai vajag pirmām kārtām - vajag kaut gara kuslumu, lai viena tautas daļa nenodzertos un otra lai neskrietu pakaļ jaunajam, uzlabotajam produktam. vajag vīziju, kas balstīta ne tikai uz kopproduktā izsakāmiem cipariem. un tas nav ar vienu gaismas māju, ar gaismas tīklu izdarāms, tā man liekas. tai gaismai jābūt iekšā cilvēkos.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]tessera
Date:26. Jūnijs 2005 - 13:00
(Link)
Bet kā lai cilvēkos to gaismu ieliek? Es nemēģinu apgalvot, ka bibliotēka te kaut ko var līdzēt, bet iespējams, ka tas būtu kau niecīgs solis tajā virzienā. Kulturālas valsts vīzijas virzienā.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]zalktis
Date:27. Jūnijs 2005 - 01:15
(Link)
Man domāt ir tā - ir 3 ļaužu kopas:
  • tie, kuri domā, ka tikko viņi iesoļos jaunajā namā, tā uzreiz viņi paši, viņu domas, viņu darbi, arī - viņu maciņu stāvoklis - pēc līdakas pavēles mainītin mainīsies; nekas nav jādara - jāgaida tik uz jauno un skaisto ēku
  • tie, kuri uzcels konkrētu māju par konkrētu summu
  • pārējie, kuriem pēc pirmo un otro domām = jāpalīdz gan pirmajiem, gan otrajiem
Tīri tehniski ir nepieciešamas telpas grāmatu uzkrāšanai. Viss. Domāju, ka pat lasīšanas intensitātei kopumā augot 10-20x (a būs otrādi...), lasītāju skaits vienā centralizētā valsts galvenajā bibliotēkā turpinātu kristies. Būtu labāk ieskanējuši un par valsts naudu ielikuši internetā visu to latvijai/latviešiem specifisko grāmatu saturu, kam 70g autortiesību moratorijs ir garām.

(Reply to this)