4:56

29. Jūnijs 2007

21:22 - garā dzīve

mana opīša stāsti kļūst arvien pasakaināki. no nezkurienes viņš bija dabūjis maisu ar tulpju, krokosu un narcišu sīpoliem, ar visu katalogu klāt, un stāstīja, ka tirgū esot bijis furgons, kurā viens īsts vācietis, nemācēdams latviešu valodu, pārdevis sīpolus vietējiem ļaudīm, kas nekā no viņa teiktā nesapratuši. un viņš par zināmu tulkošanu un piepalīdzēšanu sīpolus dabūjis dāvanā. jā, vācietis vislaik visiem prasījis, vai esot dārziņš, jo taču tā notiekot, ka tos sīpolus, ko no viņa nopērkot pa pieciem latiem, turpat netālu citi pārdodot tāļāki pa piecdesmit.

tas viens stāsts, jā. otrs bija par slimnīcas acu nodaļas ikdienu. tur viņš staigājis pa palātām un viņam pretim nākuši pacienti ar sarkanām acīm, un dakteri viņam stāstījuši, ka tas ir no tā, ka slimniekiem redzi vislaik pārbauda ar sarkaniem lāzeriem, kas paši nav redzami, bet atspīd no acs dibena sarkani. pēc tam viņš painteresējās, vai man vēl strādā tie sarkanie lāzeri, nu, jo vienus sen viņš man (un tā patiešām bija) uzdāvināja tādus, kur var ne tikai sarkano punktiņu mirdzināt, bet arī visādus ornamentus. īpaši opītis interesējās par to, kurš taisa miroņgalvu, - un pasmējās.

tad atnāca mans patēvs un opītim uzdāvināja baigi smalko konjaku, no kura viņi abi ar omīti, kura gultā bija uzraususies sēdus, izdzēra pa špicenei. opis trakoti novaikstījās, stiprs esot, omīte gan tikai ūsās nočāpstināja un atzina par labu esam. tad abi katrs pa zaļai antibiotiku tabletei, un ome, jau no sēdēšanas nogurusi, laidās atpakaļ pēļos, konjaka ietekmē demonstrēdama, kā pati var dibenu stutēt atmuguriski tuvāk spilveniem, ja nu gadījumā nošļukusi tuvāk gultas kājgalim, jo gulta jau arī vispār ir šķība, ik mīļu reizi es to balstu pa jaunam, un tā jasu vienā pusē ir četri medicīnas enciklopēdijas sējumi, bet otrā - astoņi vai deviņi, bet ir vēl, ko likt, ja šķiebsies.

tā jau it kā skumīgi, bet situāciju glābj humors un uz medicīnas enciklopēdijām guļošās omes stingrā apņemšanās tomēr no gultas celties, neskatoties uz to, ka vēl pirms mēneša viņas teju vispār vairs nebija, bet nu jau ir ņipra, - tās tās labās zāles, dārgas, amerikāņu, tās, kuras opis šumugulē un nedzer, jo jātaupa taču.

21:35

šonedēļas darba režīms: sešos no rīta darbā, pusnaktī - mājās.

21:36

tāds traks jaunais mēness, labāk nemaz neiztēloties, kāds būs pilnais. visi kā sajukuši staigā, brīžam it kā bailīgi, bet tad atkal smieklīgi. jautājums "kas notiek" jau sen kā kļuvis neaktuāls - viss vienkārši notiek.

jā, un kaķis atsācis ēst... KAS NOTIEK?

21:40

tad vēl ir tā, ka kaut ko gribās, gribās trakotu "atpūtu", daudz dejot, un, ja es dzertu vai pīpētu zaļo, vai varbūt ripas, tad noteikti kaut ko tādu uzņemtu uz krūts. tā, atlsābumiņam, kā sacīt. tā, kā to dara daudz strājoši, kredītus maksājoši cilvēki ar lielām cerībām nākotnē un sabojātu gremošanas sistēmu. prozit!

21:43

labi, ka ir ciba.

22:49

palīdziet, man tāda dilemma:

aizkari un jebkas priekšā logam man vienkārši besī, taču tikpat stiprs ir kauns no visai tuvu dzīvojošiem (jo iela ir šaura) pretējiem kaimiņiem, kas dabū redzēt mani atkailinātām ķermeņa daļām jebšu pavisam kailu visadažādākajās sadzīves situācijās.
Powered by Sviesta Ciba