Post Scriptum - [entries|archive|friends|userinfo]
bexe

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[17. Sep 2006|01:05]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ar vien skaidrāk izkristalizējas viens uzskats. Sabiedrība, cilvēki iedalās vairākās apakšgrupās. Gribu izcelt divas grupas - domātāji un darītāji. Ļoti lielai daļai cilvēku īpaši pievilcīgi šķiet mākslinieciski, radoši, filozofiski un stilīgi (vārda īstajā nozīmē) cilvēki. Tie ir ārēji ļoti atraktīvas un kolorītas personības, kas apgrozās dažnedažādos kultūras un mākslas pasākumos, kas velk uz dekadenci jeb arogantu pašapziņu par savu unikalitāti un spilgto individualitāti. Šādus cilvēkus bieži vien mēdz projicēt savos sapņos par ideālo vīru/sievu/dzīvesdraugu/draudzeni/mīļoto/ko citu. Taču (!) ir viens aspekts, kurš manā izpratnē un cilvēku vērtēšanas principos ir būtisks. Proti, spēja darboties un realitātes izjūta. Šīs personības (ja viņus patiesi tā var saukt arī pēc garīgās bagātības) lielākoties ir tikai smalki veidotas ārējās čaulas, kas iekšēji ir diezgan sirreālas un nepraktiskas. Tādēļ es nekad neesmu (un uzskatu, ka tas arī nav jādara) apbrīnojusi, apskaudusi vai kā citādi glorificējusi šos cilvēkus. Ir būtiski, lai cilvēks būtu daudzšķautņains, proti, lai tajā mājotu gan mākslinieka radošums un filozofiskā apcere, gan darbīga cilvēka entuziasms un iniciatīva, gan materiālista doma par pārtikušu nākotni, gan sievietei/vīrietim raksturīga pievilcība. Tikai tas veido ideālu, apbrīnas vērtu personību. Manuprāt.
Linkizsakies

Comments:
From:[info]plenkijs
Date:17. Septembris 2006 - 01:17
(Link)
Vairāk kā piekrītu! Vairāk kā!!!
[User Picture]
From:[info]bexe
Date:17. Septembris 2006 - 02:59
(Link)
Vai tad var ko vairāk paveikt kā piekrist? :)
From:[info]plenkijs
Date:17. Septembris 2006 - 15:24
(Link)
Var apbižoties
[User Picture]
From:[info]bexe
Date:17. Septembris 2006 - 16:50
(Link)
Tātad, ja tu vairāk kā piekriti, tas nozīmē, ka tu "apbižojies"? Vai dieniņ :)
From:[info]plenkijs
Date:18. Septembris 2006 - 17:56
(Link)
Ak vai ;)
[User Picture]
From:[info]bexe
Date:18. Septembris 2006 - 23:42
(Link)
:) Vak ai!
[User Picture]
From:[info]neutrum
Date:23. Septembris 2006 - 18:59
(Link)
Tāpēc vārdi "stilīgs" un "mākslinieks" ir jāizrunā svepstoši stiepti. Jāliek manīt, ka mēs neko daudz viņos neuzskatam par realitātei piemērotu. Realitāte - tā taču ir cilvēka neizbēgamais mērs.
[User Picture]
From:[info]bexe
Date:23. Septembris 2006 - 20:07
(Link)
Cik plašu loku tu domā ar vārdu "mēs"? Lielākā daļa no kopuma "mēs" tiecas būt tādi vai pēc iespējas vairāk pietuvoties pie tiem "māksliniekiem" un "stilīgajiem", izbaudot visu viņu pārdabiskumu.
[User Picture]
From:[info]neutrum
Date:25. Septembris 2006 - 16:21
(Link)
"Mēs" - tie ir tie, kas savus bērnus izmet miskastēs pie vienam vairākās vai vairākus pa daļām vienā. Bet ja Tu jautā pēc būtības un ne pēc jokiem un ironijas, tad es nevaru atbildēt. Jēdziens Mēs man noslīka līdz ar manu vīrieti, kuru es mīlēju. Tāpēc es cenšos vārdu Mēs nekad neapskatīt dziļāk. Atvaino...kļuvu personiska.