Pilnmēness nogurdinātie - tbd

About tbd

Previous Entry tbd 5. Dec 2022 @ 20:04 Next Entry
* kad tik sen neesi jokojis, ka vairs nejūti pareizo pakāpi :-/

* Izrādās Baušķenieka "Klusais okeāns" ir dabonams uz bandcamp (never used that one before). Spotify nav (tāpat kā daudz kā cita), turklāt, ņemot vērā, ka Spotiņš ir visu laiku mīnusos, nav izslēgts, ka šis serviss pamazām aizies pa burbuli. Jāsāk būs atkal krāt mūzika pie sevis?
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]jan09
Date: 5. Decembris 2022 - 21:09

...

(Link)
Viss ir jākrāj pie sevis, cenas par cietajiem diskiem atļauj.
Kādreiz brīvie pirātu servisi pārtop maksas pakalpojumos, linki uz mūziku, grāmatām, manuāļiem mirst ātri, ja neuzspēji saglabāt 1-3 mēnešu laikā pirātisko versiju, pirksi no servisiem oficiālo un "oficiālo".
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 5. Decembris 2022 - 23:36

Re: ...

(Link)
Man nav ne mazāko problēmu par mūziku maksāt. Abonēšanas serviss ir ļoti ērta fiška un par ērtībām esmu gatavs maksāt tos pāris eiro mēnesī no cilvēka (ģimenes komplekts līdz 5 cilv = €12 manuprāt bija).

Pirmie to uzķēra videospēļu industrija. Cīņa pret pirātiem un DRM ir stipri samazinājusies, tā vietā ir Steam un citas platformas, kuras rūpējas par to, lai spēle, ko tu nopērc caur viņiem, būtu tev pieejama jebkurā brīdī un uz jebkuras iekārtas. Pārinstalēji vai nomainīji datoru? Nav problēmu, tavas spēles tev būs pieejamas arī uz nākošā.

Ar mūziku ir drusku citādāk, jo katrs atskaņojums ir copyright izmaksas mūzikas platformai. Tas ir viens no pamata iemesliem, kāpēc ir abonēšanas modelis pretstatā spēļu industrijas variantam.

Bet tā kā mūzikas klausīšanās līdz ar to tiek uzskaitīta precīzi, tad nav tā kā tagad ir ar copyright izmaksām citur -- kur mēs maksājam mūzikas nodokli par jebkuru tukšu DVD/BR/flaškas/HDD iegādi -- un no kura lauvas tiesu saņem Latvijā Guntars Račs [pārspīlēju]. Abonēšanas platormās copyright var maksāt tieši tam māksliniekam, kuru tu klausies.

Piratēšanai jēga imo ir (1) tad, kad nav naudas; (2) tad, kad nevar dabūt citādi; (3) tad, kad cena ir superneatbilstoša.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba