Pilnmēness nogurdinātie - Komentāri

About Komentāri
На ночь глядя*13. Oktobris 2022 - 01:18
Vispārīgi runājot, pieņemsim, ka krionika kļūst par respektablu lietu. Pieņemsim, ka tehniski to var izdarīt.

Tad uzrodas pavisam citas dabas un ļooooti daudz jautājumu.

Sāksim ar vienkāršakajiem.

Kurš to visu apmaksās? Lūk, teiksim, [info]ctulhu gribēs iekonservēties. Uzturēt viņa ķermeni atbilstošā krio režīmā nepārtraukti maksā naudu. Ņemot vērā, ka būdams sasaldēts viņš nekādu naudu vairs nepelna, kompānijai, kas to darīs, būs iespēja rēķināties tikai ar viņa sniegto avansu.

Inflācija jebkuru summu 20 gadu laikā padara mazvērtīgāku (piem. US$ ir zaudējis aptuveni 30% vērtības pēdējo 20 gadu laikā), kur nu vēl 50 vai 100 gadu laikā. Ar sakrātiem 100k varētu pietikt kādam laikam, bet agri vai vēlu apmaksātais termiņš beigsies.

Pieņemot, ka cilvēks krionējas nevis vienkārši sava prieka pēc, bet gan lai sagaidītu brīdi, kad medicīna vai zinātne vispār būs atrisinājusi kādas viņam svarīgas problēmas, ko viņam darīt, ja viņa apmaksātais termiņš ir beidzies, bet aktuālā problēma joprojām aktuāla? Pelnīt nākošos 100k un saldēties no jauna?

Bet, kā viņš nopelnīs 100k, būdams jau salīdzinoši vecs (pieņemot, ka nekrionējas Jēzus vecumā) un dzīvojot pasaulē, kur visi cilvēki, ko viņš zināja, ir miruši, un visas viņa zināšanas ir par 50-100 gadiem novecojušas?

Tālāk, protams, jāņem vērā, ka nav daudz komerciālo kompāniju, kuras pastāvētu 50 gadus, nerunājot par 100 un vairāk. Vidējais kompānijas dzīves ilgums ir knapi 21 gads. Loģiski, ja kompānija bankrotē vai maina profilu, saldētie kautķermeņi vai nu tiek atsaldēti (no šejienes vārds "atsaldenis") vai vnk izmesti.

Nu, tad vēl, protams, juridiskie aspekti un vēl tonnām visa kā cita.

Kļuva interesanti. Gandrīz vai prasās uzrakstīt stāstu.


*- 90gadu sākuma(jeb 80 beigu?) erotisks TV raidījums, kas bija redzams Latvijā.
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba