Pilnmēness nogurdinātie - Someone was disgruntled, weren't they.

About Someone was disgruntled, weren't they.

Previous Entry Someone was disgruntled, weren't they.16. Feb 2019 @ 11:00 Next Entry
What philosophy books would you recommend?

I can't think of any I'd recommend. What I learned from trying to study philosophy is that the place to look is in other fields. If you understand math or history or aeronautical engineering very well, the most abstract of the things you know are what philosophy is supposed to be teaching. Books on philosophy per se are either highly technical stuff that doesn't matter much, or vague concatenations of abstractions their own authors didn't fully understand (e.g. Hegel).

It can be interesting to study ancient philosophy, but more as a kind of accident report than to teach you anything useful.
//Paul Graham
(ir doma)
From:[info]rindra
Date: 16. Februāris 2019 - 23:53
(Link)
nu gan...
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 17. Februāris 2019 - 10:17
(Link)
Zini, studiju laikos bija brīži, kuros gribējās piekrist. Tiesa gan, par antīkajiem filozofiem es teiktu, viņš pāršāvis pār strīpu.
From:[info]rindra
Date: 20. Februāris 2019 - 17:31
(Link)
Viņš to saka pēc tam, kad ir studējis filozofiju 4 gadus vienā no labākajām pasaules universitātēm. Viņš vairs nevar neredzēt filozofiju citos laukos....Ir ļoti daudzi tehniski cilvēki, kas tiešām neredz filozofiskas problēmas savā lauciņā un tāpēc arī izdara apšaubāmus lēmumus.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 20. Februāris 2019 - 21:15
(Link)
Jā, no šāda veidokļa varētu droši vien piekrist.

Man gan tāpat šķiet, ka vismaz daži no filozofiem, ko mēs apskatījām, kamēr es vēl mācījos, bija diezgan niekkalbīgi. Paši kaitinošākie bija tie, kuri par pamatu ņēma kaut kādus savus pieņēmumus un bez to kritiskas izvērtēšanas sabūvēja kaudzi ar gaisa pilīm. Un pats ļaunākais vēl, ja nespēja to bez liekvārdības un gariem penteriem. 18.-19.gs. vācvalodīgie man šķiet, tur bija pārsvarā.

Kas bija īpaši forši pie antīkajiem, viņi apzināti vai neapzināti bet centās pēc iespējas atmest lieko un prata diezgan īsi formulēt lietas.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba