Pilnmēness nogurdinātie - Komentāri

About Komentāri
1. Februāris 2012 - 16:00
If you insist.

Pirmkārt, lielākā daļa šādu "rituālu" sakņojas vai nu primitīvos priekšstatos par strikti atdalāmu pārejas slieksni no bērna uz pieaugušo (kā tas ir ar visām reliģiski mistiskajām passing of age tradīcijām), vai arī vēl primitīvākā vēlmē brutāli dominēt pār vājāko un mazāk pieredzējušo (kā tas ir "ģedovščinu" un citu šāda veida grupu vardarbības izpausmju gadījumā).

Otrkārt, faktiski visos šādos gadījumos scenārijā ir iesaistītas "iesvētāmā" fiziskas un/vai psiholoģiskas ciešanas, kuras viņam nedod pilnīgi nekādu labumu, taču var nodarīt visu to pašu ļaunumu, kas tipiski attiecas uz šādām situācijām.

Treškārt, šādas tradīcijas rada indivīdā maldīgu pārliecību par to, ka pēc to izciešanas viņš ir ieguvis reālu labumu (jo tieši tā tas tiek pasniegts), reālu, izmantojamu un priekšrocības dodošu pieredzi (kamēr faktiski neko tādu tur nevar novērot), tā radot pretekstu nepamatotai pašpārliecinātībai un iespējama piesardzības trūkumam situācijās, kurās pirms/bez šāda "rituāla" indivīds rīkotos uzmanīgāk.

Ceturtkārt, man šķiet, ka ar minētajiem pirmkārt, otrkārt un treškārt ir gluži pietiekami, lai atzītu šādu tradīciju labumu par labākajā gadījumā fiktīvu, reālistiskā gadījumā - negatīvu.
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba