Pilnmēness nogurdinātie - a sobering thought

About a sobering thought

Previous Entry a sobering thought11. Dec 2011 @ 10:18 Next Entry
(ir doma)
From:[info]pikaso
Date: 11. Decembris 2011 - 14:04

Re: 7dienas rīta nenopietnības

(Link)
man gan konkrētajā kontekstā brīvība liekas intimitātes varēšana un prašana, un tad izvēlēšanās vai to grib un kā grib, nevis nevarēšana un tikai tāpēc atmešana. bet varbūt kļūdos.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 11. Decembris 2011 - 15:14

Re: 7dienas rīta nenopietnības

(Link)
O, par to runāt var ļoti dažādi. Es nupat lasīju vienu krievu fotožurnālu(sic!), kur redaktors savā slejā apspriež Spinozas tēzi: "Brīvība ir apzināta nepieciešamība" [Свобода есть осознанная необходимость]. :D

To viņš mēģina traktēt tā, ka: "Piemēram, ja jūs apzināti pieturaties pie nepieciešamības piekopt nedzērāja dzīvesveidu — bez alkohola, narkotikām, tad jūs esat pa īstam brīvs. Ja ievērojat ceļu satiksmes noteikumus, tāpat apzinoties to vajadzību, — tā jūs nodrošināt lielāku pārvietošanās brīvību gan sev, gan apkārtējiem. Un pat, kad jūs ejat no rīta uz darbu, lai arī iepriekšējā dienā pārāk nogurāt un vēlaties pagulēt ilgāk — tā ir nevis nebrīve, bet tieši brīvība, brīvība izvēlēties nepieciešamo un saprātīgo, pretstatā haosam un draudiem labklājībai".
From:[info]pikaso
Date: 11. Decembris 2011 - 17:43

Re: 7dienas rīta nenopietnības

(Link)
nu tas jau tādām prātiskām un praktiskām lietām. kā jau Spinozam, cik atceros.
nezinu, vai mana doma iekļaujas kaut kādās filozofijās, bet par to brīvību pēc pieredzes biju domājusi psiholoģiskajā virzienā, kad labu lietu nespēju ņemt, izbaudīt, jo gļuku pilna pak***, nevis tāpēc, ka nevēlētos vai ka nebūtu kaut reizēm vajadzība. ar visu vajadzību nevar tik klāt - vot tā ir nebrīve.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 11. Decembris 2011 - 19:47

Re: 7dienas rīta nenopietnības

(Link)
ojā!
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba