Pilnmēness nogurdinātie - Komentāri

About Komentāri
24. Augusts 2011 - 13:59
Ņemts vērā faktors, cik liela loma ir viesstrādniekiem no nabadzīgām zemēm, kas pēc inerces turpina atražoties kā dzimtenē vēl 2-3 paaudzes?

Vismaz Ķīnā, kā man stāstīja turienieši, ir visai viennozīmīgi, ka lielajās pilsētās vidusslānim strauji samazinās dzimstība, bet laukos turpina blēdīties, lai apietu likumu ar līkumu un saražotu vairāk darbaroku rīsa vagai. Un esot pat diskusijas, ka vajadzētu sākt veicināt dzimstību inteliģencē (jo valstij vajag izglītotus pilsoņus, nevis miljonus analfabētu, kas var tikai grāvjus rakt), taču to nekādi nevar saskaņot ar esošo likumdošanu, tb ierobežojumiem nabadzīgo slāņu dzimstībai.

Stāstītāja versija bija, ka jebkurš vēl saviem bērniem to labāko un cer, ka tie dzīvē tiks tālāk, tb vidusslāņa ģimene apjēdz, ka vienu bērnu vēl spēs esošās konkurences apstākļos (uz vienu vietu Pekinas universitātē kandidējot vidēji 10 000 vidusskolu abiturientu) nodrošināt ar startu un izglītību, bet divus nekādi. Nu un paši arī iejūgušies darbā no ausmas līdz rietam (nav kā laukos, kur vecmāmiņas un krustmātes piestkata). Nu kaut kā tā.
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba