barvins
barvins 2009-03-20 23:50

Jūtūbe

NocturnalGuitar - Tree Circle - Isato Nakagawa
dienasgramata
dienasgramata 2009-03-21 00:48

Virsraksts nolaizīts

jūtūbei - nē
barvins
barvins 2009-03-21 15:10

Virsraksts nolaizīts

Galīgi nesaprotu, kādā nopietnības/nenopietnīibas/provokācijas/musināšanas pakāpē to raksti. Vai nu pieliec smailiju, vai iedod kādu argumentu pret jūtūbi.
dienasgramata
dienasgramata 2009-03-21 15:16

Virsraksts nolaizīts

argumentu: jūtūbe pārsvarā izplata barely legal, tehniski nebaudāmu un saturiski zemas kvalitātes produktu. vienīgais, kas man patīk jūtūbē, ir iespēja uz ātru roku ievietot tur paša izgrieztu filmas vai raidījuma fragmentu, lai parādītu draugiem internetā. bet arī tas, protams, ir barely legal no autortiesību viedokļa
barvins
barvins 2009-03-21 18:21

Virsraksts nolaizīts

Hmm. Tā pārsvarā arī ir, kaut uz šo konkrēto gabalu, manuprāt, attiecas tikai viens punkts - sūdīga ieraksta kvalitāte (then again, nevar arī prasīt, lai tīņi vadātu līdzi nezciktur kilogramus ierakstu aparatūras visur, kur tiem sagribas paspēlēt, un pie patreizējās tehnoloģijas arī nevar prasīt, lai fails, kas nokačājams ātri (tātad ērti), nebūtu bezjēgā sakompresēts).
Ja par jūtūbi vispār, tad tās spēks, protams, nav kvalitātē, bet gan sabiedrībā, t.i., tur apgrozās nenormāls lērums cilvēku, kas liek iekšā savus un svešus darbus, komenentē viens otru, dalās informācijā un emocijās. Kombinācijā ar reitingiem, meklēšanas iespēju, un to, ka pie katra video ir saraksts ar līdzīgiem/saistītiem video, mēs dabūjam baigi labo platformu, kurā meklēt un atrast kaut ko, kas pašam patīk (vai, ja paskatās no otras puses, baigi labo platformu, kurā popularizēt sevi vai savus elkus).
Kad kaut kas interesants ir atrasts, tā teikt, kad āķis ir lūpā, tad var interesējošo lietu vai nu nopirkt vai nopiratizēt labākā kvalitātē. Bet neviens veikals vai torrentu saits nepiedāvā iespēju viegli atrast kaut ko cilvēkam iepriekš nezināmu, kas viņam varētu patikt, t.i., veikalā vai torrentu saitā tev ir iepriekš diezgan precīzi jāzina, ko tu gribi dabūt, savukārt jūtūbā var sākt no viena gala un sekojot linkiem un lietotāju komentāriem aizsērfoties velns viņu zina kur.
Par autortiesībām - ja tās kļūst par šķērsli patērētājam iepazīties ar produktu un ražotājam par šķērsli popularizēt un izplatīt produktu, tad screw you, tas vairs nestrādā neviena interesēs. Jaunās grupas, piemēram, taisa savus profilus jūtūbē un maispeisā, liek tur savus gabalus un, neieguldot reklāmas kampaņā ne santīmu, iegūst popularitāti un fanus, kas gatavi pirkt viņu mūzku labā kvalitātē un iet uz koncertiem.
Vēl jūtūbe ir sasodīti ērta, ja vajag "preview" - t.i., ja es blogā ielieku linku uz video, tad jebkurš var uzklikot, 10 sekundes pačolēt un, ja nepatīk, iet prom. Ja es ielieku linku uz failu krievijas serverī vai torrentu, tad lietotājam ir jāgaida minūte vai pusstunda, kamēr var paskatīties, kas tur ir, un, ja tas neiepatīkas, tad vēl ir jātērē laiks, lai tos failus izdzēstu no sava datora.