|
5. Maijs 2022|13:41 |
Precīzi:
“Some whole grain breads and dairy foods are ultra-processed, and they’re healthier than other ultra-processed foods. Processing can keep food fresher longer, allows for food fortification and enrichment, and enhances consumer convenience,” Zhang says. “But many ultra-processed foods are less healthy, with more sugar and salt, and less fiber, than unprocessed and minimally processed foods, and the increase in their consumption by children and teenagers is concerning.”
Paldies, ka pierādi, ka ne jau “dikti procesēta” pārtika pati par sevi ir neveselīguma avots, bet gan konkrēti neveselīgi produkti un to pārmērīga ēšana.
Vēl var piebilst, ka konkrētajā diskusijā par šķidro pārtiku garšas vienveidība tika minēta kā tās galvenais trūkums, kas iespējami ierobežo pārāk lielu tās uzņemšanu. Tādējādi tā pat varētu būt “veselīga” tieši ir vieglāku optimālā daudzuma noteikšanu un uzturēšanu. Droši vien, ka ne jau visi to spētu, tāpēc tas var nebūt ieteikums visiem (plus vēl izmaksas un vides ietekme no lielākas apstrādes). |
|