Jauns plāns

Vēlēšanas jau Sestdien.

Lai nu cik man būtu liela cieņa pret Šlesera kampaņu, tomēr viņš ir pārāk divkosīga personība, lai es par viņu balsotu.
Taču vēlos jums visiem Šlesera nīdējiem piedāvāt alternatīvu plānu ar mērķi samazināt viņa iespējas kļūt par Rīgas Mēru:
1. Sestdien paņemiet sarakstu Nr.1, tajā izsvītrojiet Šleseru un visus citus Pirmās Partijas pārstāvjus
2. Kad izsvītrots Šlesers (šādi samazinot viņas iespējas) un viņa radikālie PP pārstāvji, ieliekiet krustiņu pie kādas puslīdz sakarīgas Latvijas Ceļa personas [BEZMAKSAS POLITISKĀ REKLĀMA], piemēram, manas mātes Nr.35 - Maiga Dzērvīte [BEZMAKSAS POLITISKĀ REKLĀMA]

Ja pareizi esmu sapratusi Latvijas vēlēšanu sistēmu, tieši izsvītrošana varētu zīmīgi samazināt Šlesera šansi iegūt smagi kāroto amatu.
Ja nēesmu kaut ko līdz galam atkal izpratusi (politika nav mana stiprā puse atzīstu), tad palabojiet manu piedāvājumu :)

Mani daudz vairāk mulsina fakts, ka jāizvēlas kaut kas uz Eiroparlamentu.
Tur es labprāt dzirdētu komentāros kādus piedāvājumus un jēdzīgus argumentus par to kura persona varētu reāli sakarīgi nonākt EP un tur ko pat panākt Latvijas labā, jo šajā ziņā man nav nekādas simpātijas pret partijām, bet drīzāk vēlētos izvēlēties indivīdu neatkarīgi no viņa partijiskās piederības.

Comments

Erns zināja, par ko jābalso.
Pašvaldībās bija par jauno laiku, a eiropai vairs neatceros. vajadzēs viņam piezvanīt.
Lūc noskaidro.
mani arī interesē.
:)
IMHO Tavs plāns diemžēl nestrādā.

As far as I'm concern balsojums par kādu noteiktu partiju ir un paliek balsojums par partiju. Tā kā Šlesers ir pirmais sarakstā, tad gadījuā, ja Partija iegūs visvairāk vēlētāju balsu, viņa tik un tā nozīmēs Š. par mēru.

Mīnusiņi kaut ko nozīmē, tikai tad, ja personālija ir saraksta pēcdaļā.

a kāda jēga tad no mīnusu sistēmas vispār?
exactly.
Cik zinu vēl ievēlētie deputāti arī var atteikties no mandāta un tad mandātu iegūst nākamais sarakstā. Piemeŗam LPP/LC dabū 20 vietas, bet Šlesers paliek kā 22 sarakstā dēļ mīnusiņiem. 2 LPP/LC deputāti atsakās no mandāta un Šlesers ir deputāts. :)
Not really...
Miinusinji tieshaam samazina konkreetaas personas iespeejas tikt ieveeleetam un attieciigi plusinji palielina, saliidzinot ar citiem saraksta kandidaatiem. Tam nav sakara ar kandideeshanas numuru sarakstaa. Cik atceros no LU veeleeshanu laikiem (tur arii ir +/- sisteema), pirmaas un peedeejaas kandideeshanas vietas sarakstaa vienmeer ir taas labaakaas, jo veeletaaji taam biezhaak pieveersh uzmaniibu, attieciigi lielaakas iespeejas dabuut plusinju.
Balsis par partiju gan palielina kopeejo mandaatu skaitu, ko ieguus saraksts. Jo vairaak mandaatu, jo vairaak cilveeku no partijas tiek ieveeleeti - attieciigi - mandaatu var ieguut persona, kas nav tik populaara, kaa saraksta liideri.

Bet vispaar par ideju: protams, ja Slesers netiktu ieveeleets, tad vinjam (un vinja partijai) buutu ljoti gruuti vinju izvirziit par meeru, jo 1kaart no politiskaas logjikas viedoklja, par meeru nevar buut cilveeks, kas nebauda sabiedriibas uzticiibu. Un lai arii politiskaa eetika LV partijaam ir svesha lieta, tas buus ljoti speeciigs arguments citu koaliicijas partiju rokaas un maz ticams, ka LPP/LC izdotos kaut kaa izbiidiit neieveeleeto Sleseru. Un 2kaart, ja nemaldos, tad par Riigas meeru var kljuut tikai Domee ieveeleets deputaats. Respektiivi, ja Slesers nav Domee, tad nevar buut meers (Nolikumu gan neesmu lasiijis, bet domaaju, ka jaabuut lidziigi kaa citaas instituucijaas).
Tachu manupraat Axas plaanam ir viena probleema: manupraat LPP/LC atbalstiitaaji tomeer nospiedoshaa vairaakumaa ir Slesera atbalstiitaaji, liidz ar to vinji liks plusinjus Sleseram (arii bez Ledajeva draudzes, kas garantee Sleseram 2000 - 3000 plusinju), so plaans sviitrot Sleseru manupraat izgaaziisies.
Bez tam, pat ja LPP/LC tiek domee bez Slesera, logjiski buutu pienjemt, ka vinja ietekme nekur nepazudiis un vins turpinaas "biidiit lietas" no kuluaariem. Vins tomeer ir shiis partijas alfa un omega :)

ok, paldies par paskaidrojumu :)
manuprāt vismaz mans mīnusiņš atcels vienu balsi par Šleseru un varbūt pacels minimāli kādu iespēju manai mātei tikt pie mandāta, bet laikam piekrītu, ka Šlesers ir izskalojis gana daudz smadzenes un daudz neko tas nedos

patiesībā sāk nākt vēmies par visu šī gada politisko ņemšanos - nez vai kādā citā valstī valdība ir tik liela cirka arēna kā pie mums
Nu un ko tad darīt, lai no tās Alfas un Omegas izvairītos?
Kādas darbības man sestdien jāveic?
Vai arī vispār šis pasākums jāignorē?
Balso par kaadu citu, kas tiks iekshaa.
Pienjemot, ka gribeesi balsot par labeejaam partijaam, izveele ir: Jaunais Laiks; Pilsoniskaa Savieniiba; TB/LNNK; Tautas Partija.
Apsverot plusus un miinusus, man sanaak Jaunais Laiks.

Tas gadiijumaa, ja negribeesi balsot par LSDSP, no kura ar 14. nummuru kandidee Aikis :)
Skaidrs.
Un par ko Eiroparlamentam?

P.S. Aika politiskā reklāma ir pārāk uzmācīga.
besī. :(
Ja man buutu iespeeja, es balsotu par Berluskoni pornoaktriseem.

IMHO neviens no LV kandidaatiem tur dizhi neko nepanaaks. Man uzdzen antipaatijas skatiities, kaa vinji ciinaas par iekljuushanu EP - daudzi sola taadas lietas, kuras tuvaakaa laikaa nav iespeejamas (piem., lauksaimnieciibas subsiidiju sisteemas mainja), vai nav EP kompetencee(jau mineetaas subsiidijas + ruupnieciibas atjaunoshana; ekonomikas stimuleeshana), vai atrazho miitus (Eiropa vainiiga pie ruupnieciibas nozaru Latvijaa likvideeshanas (cukurs; zvejnieciiba); vai bazuunee kaa iestaasies pret federaalu ES, it kaa kaads taadu grasaas veidot).

Balso par kaadu, kuram Tev nav zheel nodroshinaat ljoti labu paartikshanu vairaaku gadu garumaa (vinjiem tur ir visai labas algas; saveejo klubinji un visaadi citaadi bonusi). Nu un droshi vien, ka labaak, ja shis kaads buutu no augstaak mineetaam labeejaam partijam. Vismaz buus pretspars Zdanokai un Rubikam, kuri visai iespeejams buus ieveeleeti.
Bet, ja Tev nacionaalais aspekts nav svariigs, tad var arii nebalsot vispaar - taadejaadi tiks samazinaats jau taa katastrofaali zemais sabiedriibas liidzdaliibas raadiitaajs un padariits veel smiekliigaaks apgalvojums, ka Eiropas Parlaments esot demokraatiskaakaa ES instituucija :D
Es gan Aika kampanjai sekoju ar interesi. Arii lasu vinja blogus :)
Nu zini...
http://www.amberkintribe.lv/f/index.php?showtopic=1520&st=0&#entry27106

jā, wow'a spēlētāji ir zābaki, kuriem pietiek ar orka bildīti.
Sho es veel nebiju redzeejis :)

Nu neko - katrs pelna savus plusinjus kaa maak. Wow' eri ir iespeejama meerkjauditorija no kuras vareetu izspiest kaadu plusinju. Spriezhot peec Tavas reakcijas iespeejams vajadzeeja kaut ko paardomaataaku.
No manis politikas jautājumos neko nevar izspiest. Man tikai nepatīk tā vienkāršā pieeja. Uztaisam bildi ar jūsu hobiju un viss rullē. Manuprāt tā lietas nestrādā. Lai gan... who knows. Es tik un tā nesaprotu kapēc ļaudis vēlās balsot par Šleseru.

September 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Powered by Sviesta Ciba