es pats personīgs ([info]maigs) wrote on March 17th, 2023 at 10:32 am
ne man (vēl) bērnu, lai varētu jau tagad līdztiesīgi piedalīties šajā diskusijā, bet es tavu domu ļoti saprotu un atbalstu. kā ārzemēs pastāvīgi dzīvjošs pilsonis, kurš apmēram katru gadu labprātīgi 2 mēnešus pavada LV, attālināti strādājot un esot kopā ar tur palikušo ģimeni un draugiem, šī būs man (iespējams) ļoti aktuāla tēma pēc n-gadiem.

te (NL) laikam ir tā saucamās internacionālās skolas. tur laikam mācās visi expatu bērni, viss angliski un, cik saprotu, visā šo skolu tīklā tā programma ir vienāda, tas nozīmē ka var 'ceļot'. šīs ir manas aizdomas, nevis fakti. protams šīs arī ir visdārgākās skolas. man pat nav nojausmas vai LV ir šāda iestāde.

bet ko es principā gribēju teikt: nesaprotu, kāpēc mēs vēl neesam tik tālu, lai visu mācību materiālu uzņemtu ar video kā (ārzemju) universitātēs? Kad studēju TU Delft tika uzņemtas lekcijas, ko vēlāk, gatavojoties eksāmeniem, varēja atskatīties uz servera. Tur bija arī visu pagājušogadu uzņemtās lekcijas, ja nu kādam gribējās salīdzināt. Man liekas, ka ja skolā vienkārši uzņemtu visus priekšmetus, kurās viņi klāsta vielu, un kārtīgi rubricētu, dzīve paliktu daudz vieglāka; atbilstoša šim dzīvesveidam. Turklāt šo te vajadzētu darīt tikai vienreiz un tas kalpotu vairākus gadus, līdz kaut kas mainītos mācāmajā vielā. Šis pat varētu būt Valsts mēroga projekts (jo vajadzētu daudz servera vietas visām 12 klasēm), bet nu diezvai tas ir izdevīgi, pašlaik esošajā sistēmā, kur skolas saņem finansējumu par skolēnu skaitu un kā tad darīt, ja pēkšni visi izdomātu ziemās pārziemot siltajās zemēs?
Bet nu ņemot vērā demogrāfisko situāciju un (man liekas) faktu, ka LV būtu izdevīgi nākotnē šo te nodrošināt
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.