25 January 2022 @ 10:16 am
 
mans kafijas taisīšanas darbību kopums -
samaļu kafiju,
uzlieku to uz uguns divu espresso mokas kanniņā,
uzvāru ūdeni tējkannā,
ieleju krūzē verdošu ūdeni,
izskaloju krūzi, tā to sasildot, un izleju ūdeni,
ieleju vēl nedaudz, tas paliek,
uzlieku sildīties drusciņ pienu mazā bleķa krūzītē,
pie verdošā ūdens pieleju kafiju,
pēc mirkļa pienu.

kafija ir ilgi karsta, perfektā proporcijā un pilnīgs monamūrs.
bet. es te vairākus gadus darīju savādāk. cik labi ir nonākt līdz šim!
 
 
( Post a new comment )
austra[info]au on January 25th, 2022 - 11:55 am
kaut kādi 180ml varētu būt. jā, es savulaik taisīju kafiju 4 espersso mokas kanniņā, jo likās, ka Man Vajag Tilpumu!!!, bet sapratu, ka tilpumu veidot īzī var ar to verdošo ūdeni klāt.
(Reply) (Parent) (Link)