inversión

Mar. 4., 2009 | 03:07 pm

pēc Silvijas rekomendācijas ieinvestēju spāņu valodas skaidrojošajā vārdnīcā. pavadīju kādas 4-5 stundas staigājot pa Avenida Corrientes daudzajiem grāmatu veikaliem un beigu beigās pat aizejot līdz Ateneo Avenida Santa Fe, kas (Ateneo veikals, es domāju) ir mākslas darbs pats par sevi, iekārtots izbijušā teātrī.



visā visumā grāmatnīcu piedāvājums nekādīgi neiepriecināja - plauktos prevalēja cenā lēti un atbilstošas kvalitātes - gan noformējuma, gan satura ziņā - izdevumi. līdz es "uzdūros" šai vārdnīcai, "kompaktajam" izdevumam, starp citu - krietna ķieģeļa izmērā, ar kuru var doties ziloņus medīt. noformējums lielisks, saturs fantastisks - katram vārdam skaidrojums un katrai vārda nozīmei lietojuma piemērs spāņu valodā. ietverti gan Spānijā, gan arī Latīņamerikā un Filipīnās lietotie vārdi. me encanta. lieliska investīcija, patiesi. 103 peso, nav lēti, bet šādai grāmatai neliekas arī pārāk dārgi. kā nekā investīcija visam mūžam.

Tags:

Link | ir doma {3} | Add to Memories


par drošību BsAs

Mar. 4., 2009 | 03:20 pm

Silvijai patīk biedēt studentus ar briesmu stāstiem par BsAs. bet savs pamats laikam jau ir. viņa pagājušā gada novembrī kopā ar vīru bankā Kongresa laukumā (kas ir riktīgs centrs) izņēmuši bankas kasē naudu, nu ne bankomātā un tādu palielāku summu, cik varēja saprast. pagājuši pārdesmit soļus līdz Kongresa laukuma stūrim, kur viņiem uzbrukuši 5 (pieci!) ladroņi, izrāvuši Silvijai no rokām rokassomu un mēģinājuši noraut viņas vīram money belt no jostasvietas. par laimi, rokassomā nauda neesot bijusi, un Silvijas vīrs ir austrumu cīņu speciālists, un jau pēc brīža ladroņi sapratuši, ka nekas nesanāks, un sākuši mukt prom, jo Silvijas vīrs vienu jau bija nogāzis zemē un sācis riktīgi apstrādāt. pārējie 4 aizmukuši (ar visu Silvijas rokassomiņu - ar bankas dokumentiem, atslēgām, pasi...).

policija, liecinieki, atpazīšana utt.

pārnākuši mājās un uz sliekšņa atraduši rokassomiņu ar pilnībā neskartu saturu un pievienotu zīmīti: "Silvija, mums pret tevi nekādu pretenziju nav, tikai neidentificē un neapraksti mūs policijai". tādi, lūk, pīrādziņi.
Tags:

Link | ir doma | Add to Memories


labs tas darbiņš, kas padarīts

Mar. 4., 2009 | 04:14 pm

beidzot izveicu ikgadējo profilaksi Pītagu mājas lapai - salūzuši linki, Zaļais sertifikāts, pusasfaltēts Mazirbes - Ventspils ceļš un, kā tad bez tā, arī mainītas cenas, pārsvarā jau niknā PVN lēciena dēļ (agrāk viesu namiem bija 5%, tagad kā visiem 21%).

nu un arī pavisam nedaudz reklāmas: gaidām Tevi ciemos ;-).

Link | ir doma {1} | Add to Memories