apjukuma · sajukuma · piezīmes


bučoties vai nē Dutch edition

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Vakar mums bija familiedag. Pavadīju dienu ar E. extendēto ģimeni, no kuriem daudzus satiku pirmo reizi. Nīderlandiešu sveicināšanās etiķete man joprojām ir mīkla. Dažs nāks bučoties, dažs tikai paspiedīs roku. Parasti pirmo reizi satiekoties, pietiek ar rokas spiedienu, bet dažreiz nē. Reizēm rokas stiepiens nozīmē, ka bučošanās nebūs, bet reizēm notiek abi procesi kopā - gan rokas spiediens, gan bučas (trīs gab.).
Atvadīšanās ir vēl sarežģītāka. Ja nīderlandietis pēc pirmās tikšanās reizes atvadoties nāk bučoties, tas var nozīmēt, ka tava sabiedrība ir novērtēta un no svešinieka esi kļuvis par paziņu (bonusa punkts, jāā!). Ja tiec tikai pie rokas spiediena, tātad vai nu neesat pietiekami ilgi sarunājušies, vai nu nīderlandietis neredz tevī nekādu perspektīvu. Var arī būt, ka viņi vienkārši ir piesardzīgāki saskarsmē ar ārzemniekiem, nezinot, vai bučošanās tiks novērtēta.
Ja no paziņas esi kļuvis par kaut ko vairāk, buča būs tikai viena. Tas ir mega kompliments! Pasarg dies, ja bučotājs ir nolēmis tev piešķirt vienu vienīgu buču, bet tu stiep savu vaigu pēc turpinājuma.
Sarežģīti.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 1. Oktobris 2017, 14:22, [info]panacea commented:
Vai jūs visu vakaru sēdējāt iekš circle of doom un katrs apēdāt 1 kūkas gabaliņu? :D
[User Picture]
On 1. Oktobris 2017, 14:25, [info]apjukums replied:
Nop. Bija gan pusdienas, gan borrel, gan vakariņas. Un sēdējām pie galdiem, ne aplī
[User Picture]
On 1. Oktobris 2017, 21:30, [info]panacea replied:
Wat gek! Par bučošanos izskatās, ka arī citiem ārzemniekiem ir neziņa. Rekur viens anglis blogā, ko es lasu: http://www.invadingholland.com/guides-to-holland/the-three-kiss-rule

Mani papildus vēl samulsināja, ka Beļģijā parasti ir 1 buča, bet 3 ir tikai uz īpašiem godiem. Tad nu es pēc ilgāka pārtraukuma ierados BE, sabučoju visus pēc NL gaumes un šie tādi - kas tad nu?!

[User Picture]
On 2. Oktobris 2017, 12:44, [info]apjukums replied:
mjā, viņš arī piemin, ka daži eksemplāri sniedzas bučoties bīstami tuvu mutei. awkward much.
* * *
[User Picture]
On 2. Oktobris 2017, 12:36, [info]maigs commented:
jā! tās ir manas lielākās bailes! kļūdīties sveicinoties, man ļoti nepatīk tā neērtuma sajūta, kad nepareizs skaits buču vai tramīgi izstieptas rokas. jūtos ļoti neveikli un katru šo te brīdi gaidot, mani pārņem krampītis galvā
[User Picture]
On 2. Oktobris 2017, 12:41, [info]apjukums replied:
jepp, man tāpat. jau mana vārda nosaukšana ir stresa avots, jo ar vienu reizi nekad nepietiek.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry