Jeez, man likās, ka 7 eur/kg, ko samaksāju es par vīra gailenēm šonedēļ, jau bija daudz :D
Šeit savvaļā augušas ēdamlietas ir delikatese un reti atrodamas. Vasarā man ļoti pietrūkst LV tirgus prieku.
man mamma atsūtīja ar tiem LV kurjeriem, kas divreiz nedēļā braukā šurpu turpu
Ne tikai savvaļā. Es nesaprotu, no kurienes LU/BE rodas ērkšķogu astronomiskā cena (15-20 eur/kg), turklāt nu nemaz nebija garšīgas :/
atliek ēst tikai lētās gliemenes (mussels), aldi 2 kg pa 4 eiro!
man nav uzticības veikalā pirktām gliemenēm - neesmu eksperts, nesapratīšu, kura jau iestāvējusies, un tad būs neforši ;P
taisnība, es pirms vārīšanas izlasīju internetus, kā pateikt, ka svaigas un ar visu to jutos, ka dzīvoju bīstami. bet neko, pat pēc 3 dienu stāvēšanas ledusskapī dzīvās vēl bija ēdamas bez saindēšanās (y).
Ogas (upenes, jāņogas, ērkšķogas, avenes, kazenes...) liekas ir Z-Eiropas fenomens. R-Eiropā nav tik populāras, tikai ar hipsteru vilni parādās vairāk (un tad nenormāli dārgas). pa mežiem staigājot, esmu uzgājusi meža zemenes, bet tās negaršoja absolūti ne pēc kā. vilšanās much.
Njā, laikam jau tā nenopoularitāte, jo, šķiet, avenes pat ir lētākas vai vismaz tādā pašā cenā, lai gan daudzreiz trauslākas un tā. Man atkal vietējos mežos ir paveicies tikt pie tīri labām mežzemenēm un avenēm, tieši nopriecājos par šādu ekskluzīvu pārgājienu bonusiņu. |