apjukuma · sajukuma · piezīmes

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Šī absolūti nesportiskā dāma ir uzkačājusi tā neko kāju muskuļus un panākusi tādu izturības līmeni, ka bez aizelšanās var uzkāpt piektajā stāvā.
Panākumu atslēga: pārvākties dzīvot tālāk no centra, kas nozīmē ik dienu vismaz 10 km velobrauciena.
NL nomalēs sabiedriskais transports visai švaks, līdz ar to vietējie bērni bieži vien minas arī 30-40 km dienā, pie tam jebkuros laikapstākļos. Šis arī drošvien izskaidro, kāpēc te tik maz resnu bērnu un pusaudžu. Protams, ir arī mašīnbraucēju rase, bet vispārējā tendence šķiet ļoti veselīgi tendēta.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 18. Jūlijs 2016, 12:41, [info]deloveja_kundze commented:
es arī esmu daudz brīnījusies, kāpēc tur tik maz resnu bērnu, arī pieaugušo, bet man liekas, ka tur arī pie vainas viņu skopums un tā šausmīgā disciplīna, tā pieturēšanās pie konkrēta ritma un tas, ka viņi visi tik daudz ko dara. piecos vijolspēles mācības, pusseptiņos florbola treniņš, un, ja tas ir ierakstīts kalendārā, tad tas notiek.

man vispār ļoti bieži liekas, ka LV daudz ko vajadzētu mācīties no NL, bet kaut kā es laikam esmu viena no retajiem, kuriem tā liekas, hah.

[User Picture]
On 18. Jūlijs 2016, 12:52, [info]apjukums replied:
reizēm nokaitina, kad vecāki kopā ar maziem bērniem kopistiski aizņem visu veloceliņu - mazais uz sava mazā riteņa, vecāks blakus, abi kopā prātīgi un nekur nesteidzoties kustas uz priekšu. bet man tač zeme deg, dzindzinn, dodiet ceļu.
bet tad es atceros, ka, lūk, še manu acu priekšā tiek audzināta nākamā paaudze, kas nebaidīsies no satiksmes, drīz vien patstāvīgi dosies savās gaitās un varbūt neleks mašīnā, lai aizbrauktu 500m uz veikalu.
[User Picture]
On 18. Jūlijs 2016, 12:54, [info]deloveja_kundze replied:
vai ne. bet reizēm gan liekas jau pārspīlēti - vienreiz draudzenes tēvs viņu piedāvāja aizvest uz slimnīcu uz bagāžnieka, bet draudzenei bija drudzis un 40 grādu temperatūra, taču viņas tēvam vienalga likās adekvāti viņu vest uz riteņa. man liekas, beigās draudzene aizbrauca ar taksi, vai
[User Picture]
On 18. Jūlijs 2016, 13:10, [info]apjukums replied:
kad kaķis pārradās mājās ar asiņojošu ausi, mans dzīvesbriedis nakts vidū minās uz diennakts veterināro klīnku. svarīgs aspekts - kaķīts sver 7 kg, būris uz bagāžnieka īsti nepas un attālums vienā virzienā ap 10 km. tas nozīmē stūrēt ar vienu roku un kaķa būri turēt otrā rokā, ignorējot faktu, ka kaķis visu ceļu bļauj.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry