- 22.7.12 16:35
- "Carbonade" - "Larousse Gastronomique" sniedz skaidrojumu, ka tas ir flāmu ēdiens, kurā liellopa gaļas strēmelītes tiek apceptas un sautētas kopā ar sīpoliem un alu. Vārds esot cēlies no itāļu carbonata (grilēts uz oglēm). Bez tam vārds carbonade (vai carbonnade) tiekot lietots arī, lai apzīmētu grilētu cūkas fileju, kā arī liellopa gaļas sautējumus sarkanvīnā, kādi ierasti Francijas dienvidos.
Tad kas, pie velna, ir "kakla karbonāde" un "karbonāde", ko mums te pārdod veikalos, par "karbonādi franču gaumē" nemaz nerunājot. - 11 piezīmesvieta jūsu piezīmēm
- 22.7.12 16:44
-
carbonated
- Atbildēt
- 22.7.12 16:45
-
jā, un kas tādā gadījumā ir Stroganovs?
- Atbildēt
- 22.7.12 16:48
-
Befs!
- Atbildēt
- 22.7.12 16:49
-
"Gaļu sagriež mazos garenos gabaliņos, apcepina tos katliņā izkausētā sviestā brūnus, pieliekot sīpolu, piparus un sāli."
- Atbildēt
- 22.7.12 16:49
-
- Atbildēt
- 22.7.12 17:07
-
un starp kurām ribām (antrekots?) guļ labākā Kijevas kotlete?
- Atbildēt
- 22.7.12 17:15
-
Šo visi pazīst kā carbonade flamande!
- Atbildēt
- 22.7.12 17:25
-
koka klucis Konstantīns
Ja 40 gadus ēd to, ko te sauc par karbonādi, tad tā ir Patiesība, un kādas tur vēl, pie velna, ogles, alus un sīpoli!
- Atbildēt
- 22.7.12 17:38
-
Tikai kautkurienē pāsūtot karbonādi, var uzrauties un tānepavisamnavkarbonāde! :)
- Atbildēt
- 22.7.12 18:09
-
koka klucis Konstantīns
:) Un tad jātaisa tracis, jāplēš trauki un jāprasa sūdzību grāmata.
- Atbildēt
- 22.7.12 20:50
-
40 gadi ar karbonādi tuksnesī
- Atbildēt