- Darbi un dienas
- 17.3.12 19:21
skuka bija viendien vārījusi liellopa mēles. Kā zināms, no mēļu vārīšanas kā blakusprodukts paliek buljons. Tāds kārtīgs, kas ledusskapī pat sarec. Parastais risinājums ir tāda vai citāda biešu zupa. Taču veikalā skatiens no bietēm aizklīda pie blakusplaukta un pamanīju biešu lapiņas. To izskats saslēdzās ar ne pārāk konkrētām atmiņām no persiešu ēdienu pavārgrāmatas, un tā nu pirms mirkļa bija gatava zupa.
Atgriezies no veikala, aplēju ar verdošu ūdeni un uz stundu iemērcu pāris saujas melnacaino pupu (black eyed peas - viens no pēdējā laika lieliskākajiem produktu atklājumiem).
Pēc tam panniņā uz vidējas uguns apcepu pusi sīpola, pāris sagrieztas ķiploka daviņas, sarīvetu nelielu burkānu kopā ar šķipsnu indiešu ķimeņu, pāris krustnagliņām, drusku kardemona un pāris tējkarotēm kurkuma.
To visu ieberu buljonā, tāpat arī izmirkušos zirņus.
Izlupināju sēkliņas no liela granātābola puses.
Sapratu, ka maķenīt sāk pitrūkt "biezuma" garšā, tāpēc ļoti smalki sagriezu un piebēru pāris šampinnjonus.
Granātābols bija ļoti ļoti salds, tāpēc skābumam piespiedu mazliet citrona sulas.
Vārīju līdz brīdim, kad pupu zirņi sāka jau drusku pašķīst, visu nedaudz sabiezinot. Tajā brīdī piemetu biešu lapiņas. Vairs nevārīju, ļāvu tikai pakarst drusku.
Lejot bļodiņās, uzkaisīju piparmētru lapiņas.
Zupas vairs nav.- 1 piezīmesvieta jūsu piezīmēm
- 18.3.12 04:07
-
un ko klāt, baltmaizi?
- Atbildēt