Dzēšlapa - Par autoskolu.

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Aprīlis 11., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:34 - Par autoskolu.
Nobrauktas jau ir kādas 4 reizes. Pirmajā reizē mani aidzina uz nomaļu ielu un mācīja visādas gudrības, kā uzsākt braukt un visu ko citu.
Otrajā reizē es uzprasījos uz laikumu - jā, atzīstos - patika izbraukt čūskas un tā tālāk. Trešajā reizē mani palaida "ielās" un aizsūtīja uz šoseju... bija ok, vienīgi nepratos laicīgi pārslēgt uz otro un tad uz trešo ātrumu. Taču ceturtā - pati pēdējā reize bija pati "superīgākā". Tas, ka mācībnieki brauc atbilstoši csn, tas nav nekas jauns, un tas, ka visi citi tā nebrauc, tas arī nav brīnums. Kopā ar mani brauca topošā instruktore, un mans instruktors tad nu gribēja viņai parādīt klasi - par katru pārkāpumu tika teikti punkti. Ziniet, es jau pēc 20 minūtēm biju gatava izkāpat ārā un pārtraukt visu to "pasākumu". Jo nepārtraukta punktu skaiīšana neiedvesmo un nemotivē - vismaz mani. Tad nu es tur tā braucu, mēģinot visu darīt pēc labākās sirdzapziņas, kamēr tiku aizdzīta uz ziepīti. Tur pēc vairāku autiņu apbraukšanas un instruktora kurnēšanas, ka es neievēroju intervālu viņš nolēma tomēr mani nodzīt malā un "izrunāties". Sarunas gaitā es uzzināju, ka uz ceļa novietots autiņš ir jāapbrauc godīgi pa pretējo joslu (jā, tieši tā, - ieslēdzam kreiso virzienrādītāju, iebraucam pretējā joslā, apbraucam autiņu, parādām labo pagrieziena rādītāju un atgriežamies savā joslā (cik daudzi no jums tā dara?)).... njam, lieki teikt, ka man tas likās super puper variants, īpaši slikti pārredzamā ceļā .......Un vēl jau jāpalaiž pretī braucošie autiņi....ex....Nu labi, turpmāk es tā arī darīju. Tad vienā brīdī, pēc pāris mēģinājumiem iegriezt līkumā trešajā ātrumā, kas instruktoram nepatika, es par to dabūju aizrādījumu un tad krietnu laiku braucu apmēram uz 25-29, nu tā, lai nav jāpārslēdz 3 ātrums, lai es varētu normāli iegriezties.
Nu ja, bija man viens brīdis,kad gribējās apturēt autiņu un palūgt instruktoru izkāpt ārā un paskatīties - kas tai mašīnai uz jumta ir uzlikts. Ka es tomēr mācos braukt un man tas varbūt nesanāk tik labi, kā tiem, kas jau ar baltajām tiesībām braukā 2-3 gadus.
Un es pati saprotu, ka ir reizes, kad es nepareizi izbraucu krustojumu, vai kad es braucu par lēnu, par tuvu vai kā citādi, bet nevajaga tādēļ mani iedzīt mazvērtības kompleksos ar tiem punktiem. tad, kas es taisīšos braukt uz skolas eksi, viņš ar mani braucot drīkstēs man punktus paskaitīt - patlaban tas ir lieki.
Nu tā kaut kā.
Un vēl viena nianse - ja jau esi pie stūres un brauc, tad spoguļos skaties stipri galvu grozot, jo tas, ka es ar acīm novērtēju spoguļos situāciju aizmugurē netiek ņemts vērā, jo kā izteicās intruktors "Es neredzēju, ka tu skatījies!!!".

(12 raksta | ir doma)

Comments:


From:[info]raganish
Date:11. Aprīlis 2008 - 12:00
(Link)
tev pastāstīja arī to, kāpēc stāvoša mašīna jāapbrauc pa pretējo joslu?

un man personīgi liekas, ka daudz jēdzīgāk ir punktus skaitīt uzreiz, nevis tikai trijās pēdējās reizēs pirms eksāmena. gribētu redzēt tavu sejas izteiksmi brīdī, kad tev liksies, ka esi gatava eksāmenam, bet instruktors tikai tad sāks punktus uzskaitīt... pieļauju, ka tas ir vēl dafiga šokējošāk :D

bet, protams, protams, blakus nebiju, spriest nevaru, attiecīgi lieku piecdesmit pret piecdesmit - instruktors tiešām idiots vai vienkārši tu pārāk jūtīga :)
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:11. Aprīlis 2008 - 12:09
(Link)
Nē, instruktors ir labs, bet es no sākuma tomēr labprātāk dzirdētu aizrādījumus, nevis punktu skaitu - kā jau teicu - tas nemotivē - vismaz mani.

[User Picture]
From:[info]efix
Date:11. Aprīlis 2008 - 12:01
(Link)
Eksāmens ir jānoliek pēc noteikumiem. Pēc tam dzīvē jau daudz kas ir savādāk, un ar to ir jāsamierinās.
[User Picture]
From:[info]laukuroze
Date:11. Aprīlis 2008 - 12:09
(Link)
Es priecājos, ka man vairs otreiz nav jāliek :D
From:[info]bumsis
Date:11. Aprīlis 2008 - 12:13
(Link)
Man ir dikti paveicies ar instruktoru.Mierīgs kā jūras govs.Un skaidro tā, ka pielec arī manai gludajai smadzenei.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:11. Aprīlis 2008 - 12:21
(Link)
Cik jau esi nobraukusi? Un vai arī visu laiku punktus skaita?
Man jau arī mans instruktors patīk, tikai tajā pēdējā reizē tā nepārtrauktā punktu pieminēšana....
From:[info]bumsis
Date:11. Aprīlis 2008 - 12:30
(Link)
Kādas divpadsmit.Karte man jau ir pilna.
Saka tur, kur es iespējami varētu dabūt četrus-desmit punktus.Pat ja nekļūdos.Bet...viņš tik miermīlīgi dudina...ka es to uztveru kā radiotroksni.Netraucē, bet atmiņā paliek.Divreiz dzirdēju paceltu balsi.Un biju pelnījusi.Arī draudus par žagariem.:)
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:11. Aprīlis 2008 - 13:37
(Link)
izklausās gluži kā manējais instruktors :D
[User Picture]
From:[info]lauwa
Date:11. Aprīlis 2008 - 12:16
(Link)
es apbraucu staavoshas mashiinas taa kaa tas ir peec instrukcijas, jo neveelos lai man pakaljaa ieteshas kaads kas nebuus gaidiijis manus manevrus. :> Un ja pakaljaa neviena nat tad arii jo 1) pierasts, 2) lai neaizmirstas tad, kad vajag. Taa vot.
Maacies, maacies, nav nemaz tik traki. jo vairaak tracija instruktors jo vieglaak peecaak nolikt eksi, taa ka viss ir uz labu :)
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:11. Aprīlis 2008 - 13:25
(Link)
Tāpat kā efix, arī es saku - tev ir jārēķinās, ka jāzina ideālo apstākļu situācija - jābrauc 120% pēc noteikumiem. Tas ko dara tie, kam jau ir tiesības, būtībā šobrīd bieži uz tevi neattieksies. Tapēc ir dzirdēts, ka vieglāk esot iemācīties tiem, kas neko nezina no braukšanas kā tiem, kas jau šo to zina. Tādēļ es savai mātei, kad viņa man cenšas šobrīd iemācīt visādas braukšanas fīčas, saku, lai viņa aizveras. Instruktors man saprotošs, bet tomēr man ir pie diviem citiem intstruktoriem jānoliek eksāmens, tādēļ jābūt ideāli. (es braucu pie cita, ne-savas-autoskolas instruktora).
Tāpat ar noteikumiem - tur ir ne tikai tas, ko cilvēki reālās situācijās boeži nedara, arī tas, kas nešķiet loģiski (piemēram cilvēks, kuram ir lauzta riba, pēc Mustanga datorversijas ir jānogulda uz sāniem, ar brūci UZ LEJU!!!! :D:D )
tādēļ es teicu - lai tev pēc iespējas ilgāk ir pacietība un entuziasms ar šo visu!Good luck!


[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:11. Aprīlis 2008 - 13:36
(Link)
Tu mustangā mācies?
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:11. Aprīlis 2008 - 14:10
(Link)
jap, instruktors no vanaga

> Go to Top
Sviesta Ciba