Dzēšlapa -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Janvāris 3., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:11
Saņēmu uz draugiem sekojošu vēstuli -
Sveiki visiem!
Pārsūtu vēstuli - tāpēc, ka šī tiešām ir patiesa situācija.
lūgums pēc palīdzības_
Labdien, Gulbenee suns sakoda mazu meiteniti, ir nepieciesamas tresas pozitivas grupas asinis...varbut Jus ziniet kadu, kas varetu nodot asinis. (meiteniti 6 gadu vecu saplosija majas lielais suns, nokoda ausi, izkoda skaustu) Palidzesim....rakstiet, kas var palidzet.....Gailezera slimnica...parsutiet so vestuli visiem talak!!! Palidzesim meitenei izdzivot.

Un izdomājos - te ir reāls lūgums pēc palīdzības, netiek prasīta nauda, netiek lūgts saziedot bērnu namiem (kauns valstij, ka nespēj parūpēties), netiek lūgts zvanīt pa maksas telefonu, kur operātors saņem par zvanu 70%, te prasa asinis. Un ne jau lai varētu izglāb alkānu, kurš pakļuvis zem mašīnas un nu noasiņo, prasa asinis bērnam.
Nez, protams, ka es varu filozofēt par to kā būtu, ja būtu, bet varbūt ir kāds, kurš var un vēlas nodot asinis meitenītei? Jo nav jau svarīgi kuras grupas asinis nodod, tāpat viss iet caur asins banku, tas bērns jau nav vainīgs, ka mājās pagadījies zvērs, nevis cilvēku draugs.
Un par tēmu runājot, man liekas, ka asinis nodot ir daudz lielāka labdarība, nekā vienreiz gadā savākt mantas un stiept uz bērnu namu, kur viņu tāpat ir pārpārēm.
Un jā, pati es arī esmu nodevusi asinis, gan vienkārši tāpat, gan šitā izpalīdzot.
Šobrīd mani neviens nepielaistu pie asins nodošanas, bet jūs taču varat, vai ne?

(9 raksta | ir doma)

Comments:


From:[info]diana
Date:3. Janvāris 2008 - 14:06
(Link)
Nē, es nekad nevarēšu, man ir bijis hepatīts. :(
[User Picture]
From:[info]blonda_meitene
Date:3. Janvāris 2008 - 14:11
(Link)
Mazliet kremd, ka to var darīt tikai no 18,ja nemaldos.
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:3. Janvāris 2008 - 14:58
(Link)
es, diemžēl, esmu teorētisks donoru atbalstītājs. man ir fobija no adatām un špricēm, tāpēc es trīs reizes paspētu noģībt un sajukt prātā, kamēr man tās asinis tecinātu. :/
bet par to meitenīti es arī dzirdēju... :( traki, ka šitā suņus par zvēriem izaudzina...
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:3. Janvāris 2008 - 15:01
(Link)
Nav obligāti izaudzināt. Sunim suņa domāšana un tu tur vari audzināt kā patīk, bet suns izdomās ka kaut kas nepatīk un kodīs.
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:3. Janvāris 2008 - 15:12
(Link)
es tomēr turos pie pārliecības, ka lielākā daļa nopelnu ir audzināšanai. jā, protams, ir šķirņu īpatnības, ar kurām vienkārši jārēķinās, bet iemācīt var visu ko.
un nav jābrīnās, ka, piemēram, suns, kas visu laiku tiek turēts pie ķēdes, izaug par mežoni. vai arī suni kacina un rīda uz citiem cilvēkiem un tad viņš vienā brīdī sakož kādu no savējiem. vai māca kā medību suni un brīnās, ka viņš kož nost kaķus. utt.
bet izņēmumi ir vienmēr. ir nikni suņi, jo viņi vienkārši tādi ir. un ir nikni bērni, kuri dara pāri dzīvniekiem (tīšām vai netīšām) un sunim neatliek nekas cits kā aizstāvēties...
faktori ir daudz un dikti.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:3. Janvāris 2008 - 15:17
(Link)
Neatkarīgi no šķirnes, sunim nav jākož, ja vien viņš neaizstāvās, un arī - ne ģimenes locekļiem.
Sunim medniekam nav jākož nost kaķi, mednieks nav paredzēts nokošanai, bet pēdu dzīšanai vai dzīvnieka dzīšanai medībās.
un lai kāds arī būtu bērns, lai ko viņš arī darītu vai nedarītu, ģimenes suns nedrīkst kost, pat rūkt uz bērnu nedrīkst.
Ja ir ķēdes suns, arī tādā gadījumā nedrīkst apdraudēt ģimenes locekļus, vienīgi bērnam nav jālien pie suņa, kad viņš ir pie ķēdes.
Audzināšana ir no svara, bet nevajaga aizmirst, ka suns ir dzīvnieks, un tas ko viņš kurā brīdī domā nevienam nav zināms.


[User Picture]
From:[info]amanita
Date:3. Janvāris 2008 - 15:32
(Link)
jā, viņam to visu nevajadzētu darīt, bet ir ļoti liela daļa cilvēku, kas sabojā suņus vārda tiešā nozīmē.
es redzējusi suni, kam pat paša saimnieki barības bļodu stūma klāt ar siena dakšām, jo klāt nevarēja pieiet... :/
protams, suns ir dzīvnieks un viņam ir savs funktieris iekšā. bet tāpēc viņiem ir saimnieki, lai kaut ko iemācītu un zinātu par to, kā šis suns domā, kāds ir viņa raksturs, cik daudz ar viņu var rēķināties. un ir zināmi gadījumi, kad saimnieki likvidēja savus suņus, jo netika galā ar viņu agresijas izpausmēm, zināja, ka tas var slikti beigties. tāpēc viņi ir saimnieki. viņi ir atbildīgi.
From:[info]guvi
Date:3. Janvāris 2008 - 16:00
(Link)
es nevaru - es gjiipstu pat pie asinsanaliizhu nodoshanas
(jaa jaa -- nemaz nevajag textus - ko tad tu dariisi, kad .... )

bet ja negjiibtu -- tad ietu - viennoziimiigi
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:3. Janvāris 2008 - 16:25
(Link)
oi. šitos tekstus par dzemdībām es ar esmu atklausījusies.

> Go to Top
Sviesta Ciba