Pilota memuāri.

kārtīga sapīšanās kimono, noliekoties uz mutes.

kārtīga sapīšanās kimono, noliekoties uz mutes.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jeb lūk jums skarbā patiesība par kompaktajām fluorescentajām spuldzēm (CFL).

Mums, zinies, visur paredzētas LED un halogēnspuldzes.
  • Feini :) Izskatās pēc savādāk konstruētas kvēlspuldzes. Ja tāds darinājums ēd jūtami mazāk strāvas un dod tik pat daudz lm gaismas kā Edisona kvēlspuldze, varbūt tas būs laba un lēta alternatīva Edisona kvēlspuldzei.

    Nesen saistībā ar jaunajiem elektrības tarifiem pastījos, kādas ir iespējas pamazām pāriet uz LED bāzētiem apgaismes risinājumiem, jo priekš manis flola lampas nav alternatīva. Konstatēju, ka pāriešana izmaksā baigi dārgi. Liela daļa dzīvo uz ~120w kvēlspuldžu risinājuma (3x40w vai 2x60w). 120w jaudīga kvēlspuldžu kopa dod laukā ~1800lum! Un lai ko tādu dabūtu ar lediniecēm, nepieciešamas vismaz divas 800lum spuldzes, kuras maksā dārgi, nemaz nerunājot par mazajiem transformatoriņiem, izstaroto gaismas diapazonu un citiem faktoriem.
    • flola -> flora :D
    • Nu, jā. Bet man te ir stipri lielāka platība un lampu armatūra ar visiem transformatoriem būs tāda, kas ļaus likt iekšā gan 50W halogēnspuldzes, gan LED kaķacis. Es jau noskatīju. Jā, it kā dārgas - 8ls /gab., toties garantētais darbamūžs - 200 000h un gaismas spektrs ir tuvs baltam un ļoti, ļoti patīkams.
      Ja tā paskatās, cik, piemēram, dažs labs nopīpē cigaretēs vai nodzer aliņos vai izpērk Rīgas Satiksmes mēnešbiļetēs vai LG apkurē, tad tāds cipars ir tīrais štrunts. Vēl es sarēķināju, ka vestibilā tad varētu atstāt ieslēgtu gaismu uz nedēļu un tas būtu maksājis štrunta Ls0.08.. ;) :D

      so...
      • Kur atradi ~800lum ledenes pa ~8ls? :/ Pēc maniem meklējumiem tādas maksā ~20ls un vairāk.
        • Kantora nosaukums man mūždien izkrīt no prāta (LASD?). Atrodas viņi blakus "Latgalītei", tur kur ir balta 2-stāvu ēka, iekšā pa vārtiem un pašā galā - durvis pa labi ir elektroinstalācija, pa kreisi - apgaismojums. Tur ir spuldzes, kādas es savā mūžā redzējis neesmu.

          P.S. Kad Tu beigsi spokoties un sāksi pukstēt kā normālam Cibiņam pieklājas?
Powered by Sviesta Ciba