Pilota memuāri.

kārtīga sapīšanās kimono, noliekoties uz mutes.

kārtīga sapīšanās kimono, noliekoties uz mutes.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jeb lūk jums skarbā patiesība par kompaktajām fluorescentajām spuldzēm (CFL).

Mums, zinies, visur paredzētas LED un halogēnspuldzes.
  • Ak, šo domu es esmu gatavs paust ne tikai implicīti, bet arī eksplicīti. Izvērtējot pagrieziena punktus XX gs. tehnoloģiskajā progresā, es tiešām atrodu, ka esošā trajektorija ir perspektīvākā vismaz no man iedomājamajām. Radiolampas? Please, nesmīdini visus, kuriem jelko izsaka saīsinājums ENIAC.
    • ENIAC piekritēji, protams, mūžīgi mūžos slavēs pusvadītāju ierīču radītājus, bet no audioinženieriem gan pateicības vārdus var negaidīt. Lampu pastiprinātājiem arī mūsdienās konkurences īsti nav. Un ne tikai audioindustrijā, arī militāro lieljaudas radaru nozarē. Kad lieta nonāk līdz kilovoltiem un superaugstām frekvencēm, nekas nespēj sacensties ar lampām.
      Es no sava viedokļa vērtējot pēdējo 150 gadu vēsturi redzu tik daudz pagrieziena punktu, kur kaut kas vai nu tehniskās nespējas vai drīzāk ģeopolitikas un citu ar zinātni tieši nesaistītu faktoru ietekmē ir aizgājis nebūtībā, ka gluži vai jābrīnās, kā mums nav kauna lepni sist sev pie krūtīm un apelēt pie vārda 'attīstība'. Kāda attīstība, ja iekšdedzes dzinējs joprojām 30% palaiž siltumā un gluži vienkārši fizikālu iemeslu dēļ nevar darboties savādāk. Aj, sviesC.
Powered by Sviesta Ciba