Pilota memuāri.

Abi lauki rotē! Bet perpendikulārās plaknēs.

Abi lauki rotē! Bet perpendikulārās plaknēs.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tā kā superīgo dzelzs cilindra rotāciju indukcijas sildītāja spirālē Ciba neņem pretī, tad neatliek nekas cits, kā ielikt Obamu dziedot Uptown Funk.
Es tikai tā aizdomājos, vērojot to rotāciju, ka tā ir vienfāze. Tātad, tā ir magnētiskā lauka A komponente, kuras iespaidā tas dzelzis rotē, nevis B. Proti, tur fāzu nobīdes nav. Jebšu tomēr virpuļstrāvas. Hmm. Tas ir svarīgi.

Jebkurā gadījumā.



/Un es te priecājos, kamēr [info]katodstars mūs glābj no pastarās tiesas, pastarās dienas un pakaļas iz ženerāl. Jetijs esot palaidis printeri. Rīt regulējam un pļūtam ārā pirmos 3D paraugus.
  • Domāju, ka virpuļstrāvas. Uz sitiena neiedošu linku, bet princips varētu būt līdzīgs kā elektrības skaitītāja "motoram".
    • Nu, vot. Es ar' par to pašu domāju, tikai vienmēr, lai to panāktu, tomēr ir kaut kāda fāzes nobīde, jebšu otra spole / īsslēgts vijums. Tad vienīgi, ja tas tā ir taisīts apzināti, tas varētu būt tas saliektais, mazais līkums spirālē.
      Nez.
      Domāju.
  • J

    (Anonīms)
    Un tas ir alumiinijs ne dzelzs, so jaa, virpulstraavas
    • Re: J

      Tad visa magnētiskā uzvedība tikai no virpuļstrāvām? Īsti neizprotu arī to, kā tad izskaidrojams tas, ka sasniedzot Kūrija temperatūru, mometā magnētisms nodzēšas (virpuļstrāvas pazūd?) un šamais iztek ārā.

      Explain, Direktor.
      • Re: J

        (Anonīms)
        alumiinijam virpuljstaavas nepazuud pat pie lielaakaam temperatuuraam. Dzelzis sarkankveelee jau juutami saaktu oksideeties un tas kaa vinjs nokriit peec tam un strauji atdziest noraada, ka toc alumiinijs. Nokriit beigaas vinjs tapeec, ka straava tiek atsleegta un nav kas vinju uztur levitaacijaa. Var redzeet, ka pirmais vijums tai spolei iet uz otru pusi, preteejaa gadiijumaa tam kas tur levitee buutu tendence izleviteet laukaa, jeb izlekt pa augsu aaraa, tas viens vijums vinju nedaudz spiez atpakalj uz centru, tikai tik cik lai notureetos vinjs stabili. Kaapeec griezas, nepateiksu. Daarta pati gudra bija
        • Re: J

          (Anonīms)
          ta labaaks video ar alumiiniju:
          https://www.youtube.com/watch?v=a56D15dbpCA
Powered by Sviesta Ciba