[icon] Nevisai priecīgs stāsts par pelēcību... -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Time:18:09
Šito es neizdomāju... Tas tā, ja nav ko darīt:)))

Krievu kristīgā psiholoģe T. Florenska uzskata, ka mūsdienās cilvēku savstarpējās attiecībās ir pazaudēta izpratne par otru cilvēku kā noslēpumu. Tas ir iemesls, kādēļ mīlestības dialoga veidošanās ir principiāli traumēta. Cilvēka reducēšana uz izzināmo, tveramo rada ilūziju, ka otra persona ir pārzināma un vadāma. Tas atver durvis egocentrētai satiksmei, kurā trūkst eksistenciālas pietātes.
Taču patiesais ir apslēpts, tas nav uzreiz tieši ieraugāms, tāpat kā mūsu īstais partneris uzreiz nedodas rokās, bet ir kā uzdevums, kas jārisina, noslēpums, kas jāatklāj, nepieejamais, kam var tuvoties tikai ar pacietību un pazemību. Mīlestība slēpjas no kaislības rupjā, egoistiskā tvēriena. Mīlestība lēnām raisās laukā no cilvēka sirds tumsas, kur tā apslēpta, tā dzimst tikai tad, kad tiek gaidīta, meklēta un atbilstoši godāta, - tad, ja cilvēks ir gatavs otra dēļ panest grūtības, atteikties no sava egoisma, parādīt uzticību. Tā notiek otra cilvēka atklāšana – cienot viņa apslēptību un brīvību.

Es tik mēģinu izdibināt, kas ir kristīgā psiholoģe:))) Augstskolā par šitādiem zvēriem nepieminēja:)))
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]oblica
Link:(Link)
Time:18:19
Pasakiet man trīs sakarīgus iemeslus, kakova hrena tas ir vajadzīgs??? :) "Tā notiek otra cilvēka atklāšana – cienot viņa apslēptību un brīvību." Ne man vajag kādu atklāt, ne es alkstu, lai kāds mani atklāj. Šodien toč piedrāzt visus! Un, ja kādam mans izteiksmes veids liekas agresīvs, paši vainīgi! Priekā, alison! Es tinos! :) Jauku sīrupaino Vaļika vakaru! HA-HA! :D
(Reply to this) (Thread)


[info]alisons
Link:(Link)
Time:18:21
Vai tad kur iesiet ar?????
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]oblica
Link:(Link)
Time:10:49
Aga, bijām Melnajā Kaķī, piedēdos kā ziloņmāte, skatījos ātrslidošanu un daiļslidošanu, dzēru rumkolu un... klusēju. :)
(Reply to this) (Parent)

[info]samurajs
Link:(Link)
Time:18:31
http://www.ltn.lv/~kristus/Kristiga_psihologija.htm - referāts par kristīgo psiholoģiju. Mans viedoklis (un ne tikai mans) par šo zvēru ir tāds, ka tas nevienam nav vajadzīgs. Kaut kāds dīvains sadomājums.
(Reply to this) (Thread)


[info]alisons
Link:(Link)
Time:18:41
Zin, pirms šito likt iekšā, es jau tevis norādītā adresītē pabiju:))) Bet tik un tā netapu gudra... Tur viss tā savādi... Vai tas tiešām būtu tomēr kāds psiholoģijas virziens, jeb arī tas būtu kādas ticības ietvaros... Vienkārši profinterese, lai kādreiz tā teikt neizgāztoes, kā veca sēta... Un ja tas ir psiholoģijas virziens, ta tak kādi pētījumi, sakarīgas publikācijas... Nav dzirdēts:(((
Tu jau ir šitais jomās spečuks... To manis atrasto teksta fragmentu es sagrābstīju tīri pieklājīgā psiholoģijas žurnālā... Varbūt, ka tas ir tomēr kas vērā ņemams:)))
(Reply to this) (Parent) (Thread)

[info]samurajs
Link:(Link)
Time:18:52
Ā, nu skaidrs... Manuprāt, šitais priekšmets pat tika nolikvidēts Kristīgajā akadēmijā. Tas vien daudz ko izsaka. Pie mums arī nav gadījies apgūt - nav programmā. Ir gan kaut kāda reliģijas psiholoģija brīvās izvēles daļā, bet to fufeli es nepaņēmu. Neinteresē kaut kā.
Daudzi teologi ir izteikušies, ka tāds sviests vien esot. No tā raksta man tāda pati doma radās.
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]alisons
Link:(Link)
Time:18:57
Pēc tava lasītā nāk prātā Vonnegūts... "Kuram ir ienācis prātā psiholoģiju saukt par zinātni..." Taviem vārdiem sakot, kuram ir ienācis ieviest terminu kristīgā psiholoģija... Jā, diez, kurš ir šīs idejas tēvs vai māte:))) Žēl, ka tu neizvēlējies, vismaz uz vienu šīvakara jautājumu man būtu skaidra atbilde...:)))
P.S. Labi vien ir ka neizvēlējies, būs man par ko pafilozofēt par un ap:))) A to šodien neviens fundamentāls jautājums nenāca prātā:)))
(Reply to this) (Parent)

[icon] Nevisai priecīgs stāsts par pelēcību... -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.