Stopwatch hearts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi
> Pajautā man.

Februāris 11., 2023


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:44
Šogad aprit 20 gadi, kopš Linkin Park izdeva savu otro albumu "Meteora".

Man ir atmiņa no 2003. gada pavasara — ir saulaina un silta diena, es stāvu Ģertrūdes ielas tramvaja pieturā, austiņās klausos radio, kur piesaka albuma pirmo singlu "Somewhere I Belong". Dīdžejs atstāsta grupas dalībnieku sacīto par milzīgo spiedienu, kāds ir pēc tam, kad esi radījis ārkārtīgi veiksmīgu debijas albumu, un tagad visi gaida turpinājumu. Stāstīja arī par to, cik daudz piedziedājuma versiju viņi šai dziesmai radīja, kamēr nosprieda, ka būs gana labi. Iespējams, šī informācija pirmajā klausījuma reizē radīja sajūtu, ka piedziedājums izklausās mazliet tāds kā samocīts, sterils, ar tehnisku pieeju radīts. Bet pašlaik nu jau patīk.

Bet. Tagad lasu, ka "Somewhere I Belong" tika izlaista jau 24. februārī, kas ir par agru priekš ainas manā atmiņā, un diez vai dziesma līdz Latvijai nonāca tikai mēnešus vēlāk.

Par godu albuma 20. gadadienai Linkin Park nupat izdevuši dziesmu "Lost", kas ir no albuma ierakstu sesijām, taču albumā tolaik netika iekļauta. Klausoties var nojaust, kāpēc šī toreiz tika atstāta malā (dziesmai ir maz tādu kvalitāšu, kādu nebūtu dziesmām, kas albumā tika), bet toties tagad ir tiiiik labi dzirdēt kaut ko jaunu ar Česteru — un kaut ko, kas skan tā, kā Linkin Parkam piestāv skanēt.

(2 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mazaa_maasa
Date:11. Februāris 2023 - 20:36
(Link)
Paldies par šo ziņu!
Noklausījos. Gandrīz apraudājos. Tik ļoti LP skaņa un sajūta, jau pēc pirmajām notīm likās kaut kas tik ļoti pazīstams. Pirmajā brīdī tieši asociējās ar "Somewhere I belong", bet kkas šķiet kopīgs ar "Given up" un "What I've done", kas iznāca vēlākā albumā..
[User Picture]
From:[info]alefs
Date:11. Februāris 2023 - 21:37
(Link)
Mhm, laika kapsula no perioda, kad rokmūzika skanēja pa radio!
Man arī bija jādomā, kuru citu viņu dziesmu šī atgādina, bet grūti pateikt, kuru.

> Go to Top
Sviesta Ciba