vecās nošu lapas - Aiziet?

About Aiziet?

Previous Entry Aiziet?14. Feb 2012 @ 14:59 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 14. Februāris 2012 - 15:43

tur ierakstīt ar livejournal akontu neļāva

(Link)
1. blogs - cilvēks neraksta blogu par sev tuvu tēmu, bet gan veido atsevišķus vikipēdijas rakstiņus par tēmu. Attiecīgi, stils un saturs sanāk kā uzņēmuma blogs "ko mēs tirgojam": preču/pakalpojumu apraksti. Ieteiktu jaunietim paanalizēt, kā veido blogus http://mi3ch.livejournal.com/ un http://tema.livejournal.com/ - abi ir dizaineri, kuru pamattēma ir dizains un reklāma, taču tas netraucē pa laikam iepukstēt ko personīgu (kas izpaliek aplūkojamajā blogā), un vienkārši interesantas lietas, kas it kā nav, bet it kā ir saistītas ar tēmu, kādu joku. Tb šis blogs nav cilvēka blogs, bet nozares, attiecīgi visai garlaicīgs.
2. blogs - Nav par ko spriest - ir tikai ievadvārdi un viss. Tepat iekš klab.lv dažs labs meituks varē†u kalpot kā labs paraugs, kā raksta blogu cilvēks, kam patīk šmorēt.
3. blogs - Nav par ko spriest - ir tikai ievadvārdi, nav paša bloga.
[User Picture Icon]
From:[info]akwiinas
Date: 14. Februāris 2012 - 15:48

Re: tur ierakstīt ar livejournal akontu neļāva

(Link)
Liels paldies, nodošu savējiem tālāk šo ziņu (paldies par abiem piemēriem :)) Es nevaru saprast - ar ko gan lai vēl iekārdina to grupu uz kārtīgu un centīgu darbu? :S
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 15. Februāris 2012 - 07:36

Re: tur ierakstīt ar livejournal akontu neļāva

(Link)
Man šķiet lielākā daļa ļaužu nav spējīgi blogus rakstīt. Jo nav spējīgi rakstīt ne sacerējumus, ne blogu. Līdzīgi kā ar muzikālo dzirdi - lielai daļāi tās nav, līdz ar to spiest spēlēt vijoli nav jēgas. Tb kāda ir šī uzdevuma rakstīt blogu jēga?

Ja uzdevums ir plašāk par draugiem.lv līmeni apgūt sociālos tīklus, tad es dotu uzdevumu rīkot sacensības: rakstīt twiterī un pēc mēneša skatīties, kam vairāk sekotāju (iesakot palūkot, ko un kā raksta sabiedrībā mazzināmas personas, kam daudz sekotāju).

Ja mērķis ir paplašināt iemaņas praktiski izmantot tīklu, var dot uzdevumu googlot informāciju, piemēram, pirmajam blogerim apkopot informāciju par sev interesējošu tēmu - izmantojot tikai 3 atsevišķus atslēgas vārdus, - izveidot pamatu prezentācijai/referātam, bet īpašu uzmanību pievēršot tam, cik daudz informācijas procentuāli izlec uz dažādiem atslēgas vārdiem (tb lai saprot, ka googlošanas panākumi pa lielam atkarīgi no pareizas atslēgas vārdu izvēles).

Kaut kā tā.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba