- 9/21/05 10:54 am
- picu taisīšanas metode ir atklāta;
ar pāris izmaiņām sākotnējā metodikā, vakardien sanāca ūber garšīgi.
nu un aginjas ābolu strūdele bija vispār pāri visam! - 15 commentsLeave a comment
- 9/21/05 11:34 am
-
Ehmm, stfu!?:P
Shodien taada poha, ka gribas apriit visu, bet jaagaida liidz 1/2dienaslaikam, kad tikshu eest, so shitaadi posti par tik garshiigaam lietaam ir nepanesami!:P
Kad jaaierodas eest picu un struudeli?:D Tipa uzprasos!:D - Reply
- 9/21/05 11:37 am
-
emm, kautkad uz ziemas pusi gan jau ka :)
Kad ārā būs auksts un nepatīkams, tieši tad no cepeškrāsns izvilkti šitie abi brīnumi priecēs vissvairāk. (mana dzimšanasdiena iespējams).
No otras puses - nav nekas sarežģīts, - a garšo kā chilli tikko no krāsns izvilktās.
recepti gribi? - Reply
- 9/21/05 11:45 am
-
Oh yeah, recepri gribu pilniigi noteikti!;) Vareetu ar kaadu vakaru paeksperimenteeties pa virtuvi!;)
- Reply
- 9/21/05 12:00 pm
-
nu un tātad
1. paņem picas miltu maisījumu, (mēs ar šitādu darbojāmies: http://www.valdo.lv/images/food/milti/kukas04.jpg). Uztaisi mīklu sekojot tur redzamajām norādēm. NB! - ja ņemsi šitos miltus, tad - jaucot mīklu ūdeni lej klāt Lēnām. Tb - neviss visu uzreiz cik tur ir vajadzīgs, bet pa mazai drusciņai, kārtīgi iemasot to, ko esi ielējis, tikai pēc tam liec klāt nākošo ūdens porciju. Ja pēc visām procedūrām mīkla joprojām šķiet pārāk _jēla_, piejauc vēl klāt parastos miltus.
2. Atstāj to mīklu uz pusotru stundu uzrūgt.
3. Ņem lielo cepešpannu un nomazgā tās *apakšu*, noslauki un apkaisi ar miltiem.
4. Uzrūgušo mīklu izrullē uz tās otrādi apgrieztās cepešpannas. (faktiski vajadzētu no tā viena iepakojuma pietikt 2-3 cepešpannas izmēra picām). Izrullē cik plānu vien vari, vēlams lai viņai varētu pat nedaudz redzēt cauri. picas galus, noloki gar cepešpannas malām. Šajā brīdī var ieslēgt cepešpannu un uzgriezt karstumu līdz galam.
5. Uz mīklas plānā kārtā izsmērē tomātu pastu.
6. Dāsni uzberam sarīvētu sieru. (Jā siers ir praktiski pašā apkašā!)
7. Pa virsu sieram 2 sīpolu ripiņas, sadalītas jau pa tām strēmelītēm.
8. 4-5 tomātu ripiņas.
9. Toppings pēc tavas izvēles (garneles, šķiņķis, salami, šampinjoni)
10. Olīvas
11. Parastajā tējas krūzē līdz pusei ielej olīveļļu; olīveļā iejauc smalki sagrieztu baziliku (var ņemt to, kas jau paciņās kā garšviela izklatēts), oregano (var ņemt santa-maria picas grašvielu), čilli pulveri, un smalki sakapātas 2as ķiploka daiviņas (viņas vēl var ar tējkaroti pēc tam tajā masā smalkāk saspaidīt). Jāsanāk tādai pabiezai masai.
12. Uz katru picu izmanto pusi no tā saveidotā šķidruma. Ar tējkaroti viegli aplaistot pa visu picu.
13. Uz 5 -15min. metam iekšā cepeškrāsnī. Līdzko siers ir izkusis, var ņemt ārā un servēt.
Labu apetīti. - Reply
- 9/21/05 12:38 pm
-
juuuuhuuuu!:)))
Weekendaa buus pashtaisiitu picu izeeshanaas!;)
Thnx par recepti!:)))) - Reply
- 9/21/05 12:06 pm
-
pārlasīju, - izklausās sarežģīti, lai gan īstenībā ir baigi vienkārši. Noteikti pamēģini. Tici man, uz picērijām iet vairs negribēsi.
- Reply
- :)
- 9/21/05 12:32 pm
-
PICA AR ĶIRBJIEM
Mīklai
400 g miltu
20 g rauga
250 g remdena ūdens
4 ēdamkarotes augu eļļas
1 tējkarote sāls
Pildījumam
1,5 kg ķirbja
4 sīpoli
apmēram 150 g žāvētas krūtiņas
150 g krējuma
nedaudz malta muskatrieksta
100 g siera
pipari
sāls
Pagatavo rauga mīklu un, labi izmīcītu, uzraudzē. Pildījumam ķirbi sagriež nelielās šķēlītēs un pasautē nelielā ūdens daudzumā 3 minūtes. Sīpolus sagriež gredzenos uz apcep eļļā.
Mīklu izklāj uz plāts un pārlej ar krējumu. Uzliek sagatavotās ķirbja šķēlītes, sīpolu gredzenus, sagrieztu žāvēto krūtiņu, pārkaisa ar rīvētu sieru, maltiem pipariem. Cep apmēram 40 minūtes vidēji karstā krāsnī. - Reply
- Re: :)
- 9/21/05 12:35 pm
-
zakji, man bail, ka tie 2 kjirbji, kas gaida manu meistarigo roku pieskarienu, tomer bus jalikvide. laipni atljauju tev izveleties, ko velies:
ĶIRBIS PUTUKRĒJUMĀ
Ķirbis(ieteicams tāds, kas nejūk) - apm.300g
Apelsīnu sula
Saldais krējums 400-500g
Cukurs
Želantīns - 4 tējkarotes
Ķirbi sarīvē uz rupjas rīves, liek katliņā, pieber 2-3 ēdamkarotes cukuru un pārlej ar apelsīnu sulu tik daudz, lai ķirbis būtu pārklāts. Vāra uz lēnas uguns 5min(nedrīkst jukt)Atdzesē. Putukrējumu saputo ar cukuru (pati izvēlies vai gribi saldāku vai skābāku). Želantīnu pievieno atdzesētajam ķirbim, izmaisa un pievieno putukrējumu. Liek saldēdiena traukos un ievieto ledusskapī.Ieteicams kārtīgi izmaisīt, citādi ķirbis nosēdīsies trauka dibenā. Var ēst ar kādu skābu ķīseli, var arī tāpat, uzbērt grauzdētus riekstus, pēc izvēles.
ĶIRBJU VARIĀCIJAS
1. Ķirbis japāņu gaumē jāgatavo, nogriežot puskilogramam ķirbja mizu un sagriežot mīkstumu vidēja lieluma gabaliņos. Aplej tos ar pāris glāzēm ūdens un liek vārīties. Pievieno divās ēdamkarotēs sojas mērcē izšķīdinātas 2 ēdamkarotes cukura, kā arī tikpat daudz rīsu šņabja – sakē. Ķirbi vāra 20 minūtes un ēd kā uzkodu.
2. Ar ķiplokiem pildīts ķirbis kopā ar tomātiem ir ēdiens, ko var pasniegt gan karstu, gan aukstu. Tā pagatavošanai 800 gramu ķirbja nomizo, attīra no sēklām, 5 minūtes patur aukstā sālsūdenī un nožāvē uz sieta. Nogriež mīkstumu un to kopā ar ķiplokiem, svaigiem pētersīļiem, sāli un pipariem apcep eļļā. Šo masu pilda palielākos ķirbja gabaliņos, tos kārto katlā un apkārt saliek ap 400 gramu šķēlēs sagrieztu tomātu. Visu pārlej ar 4 glāzēm vāroša ūdens un sautē gatavu.
3. Kartupeļu un ķirbju klimpas, ko mēdz dēvēt arī par ņukiem, pagatavot ir gana vienkārši. Vajadzīgs ap 600 gramiem ķirbja, ko sagriež gabaliņos un mazā ūdens daudzumā apvāra vai uzcep cepeškrāsnī mīkstus. Tāpat mīkstus katlā vāra 300 gramu kartupeļu, no kuriem pagatavo biezeni. Ķirbi izberž caur sietu un abus biezeņus sajauc, pievienojot 150 gramu miltu, 80 gramu rīvēta Parmezāna siera, muskatriekstu, sāli un piparus pēc garšas. Beigās iemīca mīklā vienu olu un visu liek uz kādu stundu ledusskapī atdzesēties. Mīklai jābūt tādai, no kuras var veidot klimpas, bet ne pārāk miltainai, jo tas maina ņuku garšu. Pēc tam, mērcējot tējkaroti aukstā ūdenī, veido klimpas, ko apvāra sālsūdenī. Ņuki jāvāra pavisam īsu brīdi un tūlīt pēc uzpeldēšanas jāņem ārā no ūdens, citādi tie var izšķīst. Klimpas pasniedz ar rīvētu sieru, saldo krējumu vai sviestā apceptiem zaļumiem.
4. Ķirbju un sēņu zupa pirms pasniegšanas jāapkaisa ar svaigiem zaļumiem un jāēd tikko izvārīta, to nedrīkst sildīt, jo ķirbis var izšķīst. Ap 200 gramiem sēņu, 1 sīpolu un zaļumus apcep uz pannas. Pāris kartupeļu un 200 gramu ķirbju sagriež gabaliņos un vāra buljonā vai sālsūdenī gandrīz gatavus. Tad pievieno apceptās sēnes, kā arī smalki sagrieztu tomātu, gurķi vai ābolu. Visu vēl īsu brīdi pavāra un pasniedz galdā. Tomātu vietā var izmantot arī tomātu mērci, bet tādā gadījumā tā jāpievieno, cepot sēnes.
5. Ķirbju pankūkām vispirms 600 gramu ķirbja apcep cepeškrāsnī, tad atdzesē un izņem mīkstumu, ko samīca biezenī ar karoti vai izmantojot blenderi. Masai pievieno 2 olas, sāli un cukuru pēc garšas un visu saputo gaisīgā mīklā. Tad pakāpeniski pievieno 3 līdz 4 glāzes miltus, kamēr mīkla ir bieza krējuma konsistencē. Var pievienot arī mazliet piena. Cep zeltainas pankūkas, ko ēd ar krējumu vai cukuru.
6. Ķirbja sacepums podiņā. Novāra 200 gramu makaronu, noskalo un notecina ūdeni. Vienu nelielu ķirbīti sagriež gabaliņos, apsāla un apcep eļļā. Ķirbi sajauc ar makaroniem. Četras olas sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura un visu pievieno ķirbim un makaroniem, pieber kanēli. Maisījumu liek ar sviestu ieziestā māla podiņā, vienu sviesta piciņu uzliek arī virsū un cep cepeškrāsnī 15 minūtes.
:) - Reply
- evista , evista cheap , buy evista
- 11/13/06 02:37 pm
-
Anonīms
evista (http://buy-evista.t35.com)
buy cheap evista (http://evist-cheap.blogspot.com)
buy evista online (http://buy-evista.t35.com)
evista cheap generic drug (http://evista-buy.t35.com)
buy evista (http://evista-cheap.blogspot.com)
evista (http://cheap-evista.blogspot.com)
evista buy cheap (http://buyevista.mybb.ru)
buy evista low price (http://buy-evista.3x3.pl)
buy evista cheap online (http://buy-evista.0gr.pl)
[url=http://buy-evista.t35.com]online buy evista online[/url]
[url=http://evista-buy.t35.com]buy evista cheap generic drug[/url]
[url=http://evista-cheap.blogspot.com]buy evista online buy[/url]
[url=http://cheap-evista.blogspot.com]!!! evista-buy!!![/url]
[url=http://buyevista.mybb.ru]come and buy evista buy cheap[/url]
[url=http://buy-evista.3x3.pl]buy evista low price discount[/url]
[url=http://buy-evista.0gr.pl]buy evista 60mg cheap online[/url] - Reply
- evista , evista cheap , buy evista
- 11/13/06 02:37 pm
-
Anonīms
evista (http://buy-evista.t35.com)
buy cheap evista (http://evist-cheap.blogspot.com)
buy evista online (http://buy-evista.t35.com)
evista cheap generic drug (http://evista-buy.t35.com)
buy evista (http://evista-cheap.blogspot.com)
evista (http://cheap-evista.blogspot.com)
evista buy cheap (http://buyevista.mybb.ru)
buy evista low price (http://buy-evista.3x3.pl)
buy evista cheap online (http://buy-evista.0gr.pl)
[url=http://buy-evista.t35.com]online buy evista online[/url]
[url=http://evista-buy.t35.com]buy evista cheap generic drug[/url]
[url=http://evista-cheap.blogspot.com]buy evista online buy[/url]
[url=http://cheap-evista.blogspot.com]!!! evista-buy!!![/url]
[url=http://buyevista.mybb.ru]come and buy evista buy cheap[/url]
[url=http://buy-evista.3x3.pl]buy evista low price discount[/url]
[url=http://buy-evista.0gr.pl]buy evista 60mg cheap online[/url] - Reply