- 9/21/05 12:00 pm
-
nu un tātad
1. paņem picas miltu maisījumu, (mēs ar šitādu darbojāmies: http://www.valdo.lv/images/food/milti/kukas04.jpg). Uztaisi mīklu sekojot tur redzamajām norādēm. NB! - ja ņemsi šitos miltus, tad - jaucot mīklu ūdeni lej klāt Lēnām. Tb - neviss visu uzreiz cik tur ir vajadzīgs, bet pa mazai drusciņai, kārtīgi iemasot to, ko esi ielējis, tikai pēc tam liec klāt nākošo ūdens porciju. Ja pēc visām procedūrām mīkla joprojām šķiet pārāk _jēla_, piejauc vēl klāt parastos miltus.
2. Atstāj to mīklu uz pusotru stundu uzrūgt.
3. Ņem lielo cepešpannu un nomazgā tās *apakšu*, noslauki un apkaisi ar miltiem.
4. Uzrūgušo mīklu izrullē uz tās otrādi apgrieztās cepešpannas. (faktiski vajadzētu no tā viena iepakojuma pietikt 2-3 cepešpannas izmēra picām). Izrullē cik plānu vien vari, vēlams lai viņai varētu pat nedaudz redzēt cauri. picas galus, noloki gar cepešpannas malām. Šajā brīdī var ieslēgt cepešpannu un uzgriezt karstumu līdz galam.
5. Uz mīklas plānā kārtā izsmērē tomātu pastu.
6. Dāsni uzberam sarīvētu sieru. (Jā siers ir praktiski pašā apkašā!)
7. Pa virsu sieram 2 sīpolu ripiņas, sadalītas jau pa tām strēmelītēm.
8. 4-5 tomātu ripiņas.
9. Toppings pēc tavas izvēles (garneles, šķiņķis, salami, šampinjoni)
10. Olīvas
11. Parastajā tējas krūzē līdz pusei ielej olīveļļu; olīveļā iejauc smalki sagrieztu baziliku (var ņemt to, kas jau paciņās kā garšviela izklatēts), oregano (var ņemt santa-maria picas grašvielu), čilli pulveri, un smalki sakapātas 2as ķiploka daiviņas (viņas vēl var ar tējkaroti pēc tam tajā masā smalkāk saspaidīt). Jāsanāk tādai pabiezai masai.
12. Uz katru picu izmanto pusi no tā saveidotā šķidruma. Ar tējkaroti viegli aplaistot pa visu picu.
13. Uz 5 -15min. metam iekšā cepeškrāsnī. Līdzko siers ir izkusis, var ņemt ārā un servēt.
Labu apetīti.