agora - [entries|archive|friends|userinfo]
agora

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Tagi | TrZ | Puxc ]

[Oct. 10th, 2005|10:33 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , ]

Latvijas Pirmā partija (LPP) un “Latvijas ceļš” (LC) viedos kopīgu apvienību un nākamajās Saeimas vēlēšanās startēs ar vienu sarakstu.

Mja. Nevarētu teikt, ka tas būtu liels pārsteigums, jo šādas baumas bija parādījušās jau iepriekš. Ne visās iepriekšējās vēlēšanās esmu balsojis par LC, taču pēdējā laikā tā man likās esam vislabākā izvēle LC deklarētās liberālās ievirzes dēļ, kurai, kā es cerēju, viņi arī sekos praktiskajā darbībā vairāk, nekā pārējie. Un šī ievirze man bija simpātiska divu iemeslu dēļ:
- 1kārt, uzskatu, ka Latvijas ekonomikai ir jābūt samērā liberālai. Es neesmu liels ienākumu pārdales fans, kaut arī apzinos, ka tā ir nepieciešama un, iespējams, nepieciešama lielāka nekā šobrīd. Taču valsts regulējošā loma ir jāierobežo, jo valsts pārvaldes struktūrām ir tendence pieņemt tādus lēmumus, kuri ir nevis efektīvi, bet gan izdevīgi lēmumu pieņēmējiem.
- 2kārt, tieši liberālā pieeja indivīda un sabiedrības attiecībām, balstīta uz indivīda brīvību un atbildību, man ir vissimpātiskākā. It īpaši laikā, kad fašisma hidra paceļ galvu. Protams, kā IQ snobs un zināmā mērā mizantrops es nevaru neatzīt, ka tas nozīmē brīvību arī visādiem durikiem aļa tūdaliņi, delfu komentāru autori un BMW draiveri, taču diemžēl nav alternatīvas. Apgaismota diktatūra ir ārkārtīgi reti sastopama lieta, jo par diktatoriem parasti kļūst paranojāli nelieši ;)

Tagad jāsaka, ka šīs, iespējams, būs pirmās vēlēšanās, kad es nezināšu, par ko balsot. Vai priekšvēlēšanu apvienība ar LPP spēs nodrošināt kaut ko no šiem punktiem? Vai LPP ir ekonomiski gana liberāli ekonomikā vai sabiedriskajā ziņā? Ļoti šaubos.
No otras puses, protams, varbūt LC pārstāvji parlamentā un valdībā kaut vai kopā ar LPP ir labāk, nekā ārpus parlamenta un valdības. Bet, vai konkrētie LC pārstāvji, kuri iekļūs (ja iekļūs, protams) Saeimā un valdībā, pārstāvēs liberālās vērtības?
linkpost comment

Comments:
From:[info]dunduks
Date:October 11th, 2005 - 08:01 am
(Link)
nu un kaa tev patiik jaunaa shamo iniciatiiva - par referendumu vai valdiiba tiesiiga sleegt robezhliigumu, njemot veeraa Abrenes jautaajumu ? :-)
From:[info]divi_g
Date:October 11th, 2005 - 08:12 am
(Link)
Bezjēdzīgs populisms.
From:[info]dunduks
Date:October 11th, 2005 - 09:14 am
(Link)
un tuvaakaa gada laikaa mees shaada veerteejuma aktivitaates sanjemsim veel Ljoti biezaa slaanii, ko var dariit - taada nu ir taa objektiivaa realitaate
From:[info]divi_g
Date:October 11th, 2005 - 09:23 am
(Link)
Ij nerunā..
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:October 11th, 2005 - 09:26 am
(Link)
Nju, vai tas nav tas pats konformisms, par kuru Tu pēdējā laikā it bieži ierunājies? ;-)
Bet politikā imho tā ir neatņemama lieta, ja pats neesi pietiekami spēcīgs, lai diktētu citiem savus noteikumus. Un varbūt ne tikai politikā, bet dzīvē kopumā ;-)
From:[info]divi_g
Date:October 11th, 2005 - 09:44 am
(Link)
"Pēdējā laikā it bieži" = vienreiz vakar? ;))

Taču, kur ir robeža? Cik tālu var iet konformismā, tāds ir jautājums.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:October 11th, 2005 - 10:30 am
(Link)
Latvieša dabā ir iet līdz galam ;-)
From:[info]divi_g
Date:October 11th, 2005 - 10:32 am
(Link)
No tā es arī baidos......
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:October 11th, 2005 - 10:35 am
(Link)
Mok jāmaina tautība? ;-)