Paldies par laba vēlējumiem. Uzskatiet tos par bumerangiem. - [entries|archive|friends|userinfo]
aborigens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 8th, 2023|07:10 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Noklausījos Rinkēviča svinīgo solījumu. Kopumā pozitīvi, salikti pareizie uzsvari, pieminēja gan valsts valodu, kas Latvijā jāzina arī cittautiešiem un jauniešu diskrimināciju darba tirgū valodas nezināšanas dēļ, gan ģimeņu pēctecību un demogrāfiju. Runāja arī par iekļaušanu un cilvēktiesībām, bet nevienlīdzību vairāk skatīja reģionālā griezumā. Par mediju brīvību gribējās dzirdēt konkrētāk.
Runu saturs diez ko nepalīdz prognozēt reālās nākotnes darbības, taču tas nekas, pagaidām skatos ar piesardzīgu optimismu.

-------------------------------------------------

"Ja kādā valstī ir liela labu ārstu un tieslietu pratēju vajadzība ne tikai vienkāršiem ļaudīm un dažādiem amatniekiem, bet arī tiem, kas pretendē piederēt pie labākās sabiedrības, tad tas ir drošs pierādījums, ka šajā valstī audzināšana ir visļaunākajā stāvoklī. Vai tad tu nedomā, ka ir kauns un negods un droša liecība par audzināšanas trūkumu, ja mēs vietējo tiesību nepietiekamības dēļ būsim spiesti atsaukties uz tiesībām, kas nākušas no svešuma, un tā atzīt tās par noteicējām un lēmējām?
Tas būtu lielākais kauns. [..]
Un vai nav arī kauns, ja ārsts ir vajadzīgs nevis ievainojumu vai kādas sezonas slimības, bet bezdarbības un slinkuma dēļ? Tad kā purvā rodas organismā sastrutojumi, un veikli Asklēpija mācekļi ir spiesti tos saukt par slimībām, par reimatismiem un katariem. [..]
Lielākā nelaime šai ziņā ir tā, ka rodas grūtības kaut ko mācoties vai nopietni pārdomājot un koncentrējoties. Ja kādam ir galvassāpes un reiboņi, tad tur aizdomās filozofiju - tā esot īstā vaininiece. Filozofija attīsta tikumus un tos pārbauda, bet pārmērīga rūpēšanās par savu ķermeni ir šķērslis un kavēklis, tā rada pastāvīgu nedibinātu žēlošanos par slimībām."

/Platons, Valsts
LinkLeave a comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:July 9th, 2023 - 02:45 am
(Link)
"Cilvēktiesības" ir ierocis pret latviešu tautu.
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:July 9th, 2023 - 07:27 am
(Link)
mhm, tāpat kā vienlīdzība un iekļaušana. Negribētos, ka šo vārdu normālu lietojumu atmet pavisam, jo kā citādi pateiksim, to kas bija sākotnēji domāts.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:July 16th, 2023 - 11:41 pm
(Link)
Es nezinu vai klātesošie vēlētos situāciju krā viņiem nav to cilvēktiesību.