Paldies par laba vēlējumiem. Uzskatiet tos par bumerangiem. - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
aborigens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Oct. 2nd, 2022|09:03 pm

dombrava
Katoliskajā teoloģijā ir izvēles brīvība darīt labu vai sliktu. Brīvā griba. Ja aizliedzam abortus, sanāk, ka sieviešu prātā un gribas dāvanu ignorējam, uzskatām, ka nav ne rīcībspējīga, ne spriestspējīgas.

Man katoļiem ir pāris iebildumu, pat ja manā skatījumā viņi dara arī labas lietas.

Vai slepkavības aizliegums likumā ir izskaudis slepkavības?

Un kā ar vardarbību pret bērniem un sievietēm?

Pēc filmas Iļģuciema māsas noskatīšanās mani pārņēma izmisums, cik savā ģimenē sieviete ir neaizsargāta. Jā, viņas ir ieslodzītais par reāli smagiem noziegumiem, bet bieži līdz tiem novedusi piedzīvotā vardarbība. Kaut kas tiešām nav kārtībā, ja sieviete saka, ka cietumā viņa jūtoties drošībā un pasargāta, jo vienīgais veids, kā pārtraukt vardarbīgas attiecības. Arī šajā ziņā katoļu priesteri bieži vien neatbalsta laulības šķiršanu.

Jā, es cienu dzīvību, bet uzskatu, ka aizliegumi nav risinājums. Tā vietā ārstes var lietišķi, ar cieņu, iejūtīgi runāt ar meitenēm, bez manipulēšanas bērnu paturēt. Japāņu animē Nana bija ļoti skaists brīdis, kad jaunā un apjukuši meitene izvēlējās bērniņu paturēt, pat ja sākumā viņa bija nolēmuši no tā atbrīvoties, jo juta kaunu. Turklāt nākotne rādījās nedroša. Ārste arī teica, ka vajagot izlemt pēc iespējas ātrāk, jo mazāk riska meitenes veselībai. Neatkarīga izvēle vienmēr ir skaistākā nekā piespiedu. Un mēs visus apstākļus nemaz nezinām.
Link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.