|
[1. Apr 2016|16:34] |
Vietējā ēdienkarte mani nomāc. Nav ēdnīcas, kas pasniegtu normālu ēdienu (tādu kā vārīti kartupeļi). Tā vietā ir padsmit fast food pārdodošas bodītes ielas malā. Visās pamatpiedāvājums ir vienveidīgs: maize ar kaut ko tajā. Pēc idejas līdzīgi baltmaizei ar desu padomju laika skolēnu brokastīs. Var jau nosaukt to par "panīnī ar proscuito" un bodei piešķirt nosaukumu pret-a-manžē (starp citu, angļu brends, kam ar franciju nav nekāda sakara), bet būtība tā pati. Ja neēd gaļu, arī izvēle nemaz nav tik plaša.
Nē, nu es protams nezinu tipiskas angļu ģimenes paradums - varbūt ikdienišķie fast food patērētāji ir tikai studenti un imigranti. Bet ironija ir tāda, ka piedalos projektā, kas cita starpā pētīs, kāpēc karaliste ir visvairāk aptaukojusies valsts eiropas savienībā. man ir aizdomas, ka atbildi varētu pateikt bez pētīšanas. |
|
|
Comments: |
Studenti sataisa ēdienu sev mājās, jo tas ir krietni lētāk, nekā iet ēst ārpus tām. Un ne tikai studenti. Vismaz tas ir tas, ko esmu novērojis nodaļā, kurā strādāju.
Tu arī kaut kur UK tagad bāzējies?
Durham universitātē. Tāpēc man arī bija interesanti kurā pusē esi nokļuvis.
Nu jā, būtu tuvāk, varētu kādreiz saskrieties, bet tas izskatās pa diagonāli pretējā Anglijas galā.
Man patīk, ka viņi pusdienās pie sendvičiem piegrauž klāt čipšus, un, cik es saprotu, tad čipsi viņuprāt skaitās veselīgi, jo taisīti no kartupeļiem.
Šo es esmu pamanījis un tā man pagaidām ir diezgan nesaprotama kulturālā īpatnība.
He, jā, bet es pieņemu, ka viņi vārītus kartupeļus vai pat kartupeļu biezeni ēd vakariņās (dinner), bet pusdienās (lunch) ir sviestmaižu paražas. Laikam viscerīgāk būtu atrast vietu, kas dod arī zupas (kā piedevu maizei, hehe).
| |