|
[Oct. 21st, 2009|07:37 pm] |
Nu jā, un tā kūkas "Šarlotes" recepte ir tāda: āboli tjipa 1-1,5 kg; 4 olas; 4 ēd kar skābs krejums; 2 gl miltu 1,5 gl cukurs kanēlis
Pirmkārt, trauku bagātīgi jāizķēpā ar sviestu. Reizēm raksta, ka forma jāizkaisa ar rīvmaizi, bet man tā negaršo. Tad vajagot formā ielikt ābolus - sagrieztus šķēlītēs. Nu var arī tā, bet es piegriežu ābolus mīklai un vieglītēm samaisu, lai nesalūzt. Mīkla kā jau mīkla - visu sajauc un gatavs. Kanēli ber pa virsu. Cep zemos grādos 160-180. Apmēram stundu. Ja plīts ir ar "pūšamo" nu to ventilatoru, tad var likt 200 grādus. Ja pūšamais regulējams, tad lai labāk mazāk pūš.
Nu vo - ļoti vienkārši un ātri. Un makten gardi. |
|
|
Comments: |
es visu to pašu, bet bez krejuma, sanāk ēdami :)
| From: | fleur |
Date: | October 21st, 2009 - 08:16 pm |
---|
| | | (Link) |
|
rīvmaizes vietā lieku mannu, sanāk kraukšķīga garoziņa.
| From: | nova |
Date: | October 21st, 2009 - 09:50 pm |
---|
| | | (Link) |
|
gadījumā negaršo vienkārši pēc saldas omletes?
| From: | nova |
Date: | October 22nd, 2009 - 07:17 am |
---|
| | | (Link) |
|
raudzīsim
Tā mīkla pēc cepšanas nesanāk pārāk cieta un stīva? Tikko taisīju arī tipa šarloti pēc Tantes receptes, bet galīgi nelikās forši. Cik ir 1 kg ābolu, ja griež paprāvus ābolus? Kādi 5?
Mīkla nevar sanākt cieta, jo āboli to pamatīgi slapina. Ābolus vajag pēc iespējas vairāk, lai mīkla ir tikai drusku āboliem apkārt. 1kg varētu būt 5-6 āboli. | |