Pārkāpu pāri saviem aizspriedumiem un pagatavoju ēdienu ar ķirbi. Tātad:
Ķirbi un burkānus sagriež aptuveni 1 cm gabalos. Sākumā vidēji karstā eļļā viegli apcepina ķiplokus un vidēji rupji vai pat rupji sagrieztus sīpolus, kuminu un kanēļa mizu. Pieber ķirbi un burkānus un viegli cepina kādas desmit minūtes, lai atmaigst, procesā pieberot koriandru un piparus. Pēc tam pievieno tomātus, zirņus un sāli un visu uz lēnas uguns sutina vēl kādas desmit-divdesmit minūtes.
Man vēl tam visam piešāvās pusglāze apelsīnu sulas, bet tas diez vai daudz mainīja garšu. Ķirbis un tomāti labi kombinējas un dod saldskābu garšu. Pēc garšas šķiet, ka zirņu vietā labi derētu arī lēcas. Šis ir ļoti garšīgs arī aukstā veidā.
- pudeļķirbis
- burkāni
- konservēti tomāti (jebkādā veidā, ka tik pulpa)
- turku zirņi (chick peas) gatavā veidā
- sīpoli
- ķiploki
- garšvielas - pēc gaumes, bet es liku
- kanēļa miza
- kumins (sēklās)
- garam masala vai vienkārši malts koriandrs
- melnie pipari (svaigi malti)
- kanēļa miza
Ķirbi un burkānus sagriež aptuveni 1 cm gabalos. Sākumā vidēji karstā eļļā viegli apcepina ķiplokus un vidēji rupji vai pat rupji sagrieztus sīpolus, kuminu un kanēļa mizu. Pieber ķirbi un burkānus un viegli cepina kādas desmit minūtes, lai atmaigst, procesā pieberot koriandru un piparus. Pēc tam pievieno tomātus, zirņus un sāli un visu uz lēnas uguns sutina vēl kādas desmit-divdesmit minūtes.
Man vēl tam visam piešāvās pusglāze apelsīnu sulas, bet tas diez vai daudz mainīja garšu. Ķirbis un tomāti labi kombinējas un dod saldskābu garšu. Pēc garšas šķiet, ka zirņu vietā labi derētu arī lēcas. Šis ir ļoti garšīgs arī aukstā veidā.
šai receptē viss izkalusās garšīgi, vien koriandrs man nepakam neiet pie sirds.