Šugā faiv
 
5.-Jan-2007 07:56 pm
Gribu pastāstīt vienu recepti, no vietējām :) Garšīgi, vienkārši, veselīgi, vērtīgi, ļoti ātri.

Kas ir vajadzīgs?

3 vidēja izmēra vai palieli kalmāri (apmēram 600 gr.)
1 rīsu maisiņš - nu, no tajiem, kuri maisiņos jāvāra
1 paliela sīpola galviņa
sojas mērce, muskatrieksts, pāris eļļas pilieni, majonēze, ūdens :D

Kas ir jādara?

Jāuzliek vārīties rīsi. Pa to laiku jāiztīra un jāsagriež kārtīgos gredzentiņos kalmāri, sīpoli arī palielos gabaliņos. Kad rīsi ir gatavi vai vismaz ir tuvu tam, tad jāiemet dziļā pannā (vislabāk ir lietot vok pannu - tā tāda ļoti dziļa, sašaurinās uz apakšu) sīpolus, jāielej pāris eļļas pilieni un apmēram pus glāzi ūdens. Kad ūdens sāk vārīties, turpat jāiemet kalmāri. Jāvāra pannā uz lēnas uguns apmēram minūti aktīvi maisot. Tur pat jāielej sojas mērce, lai ir pietiekami sāļš un jāieber pavisam nedaudz maltu muskatriekstu un kārtīgi tā jāsapiparo - būs ok.
Pēc tās minūtes vai pat vēl ātrāk panna jānoņem no uguns, jāieber iekšā vārīti rīsi, virsū jāuzliek apmēram 2 majonēzes tējkarotes, kārtīgi jāsamaisa un voila! Ātrs ēdiens ir rokā :)
Comments 
5.-Jan-2007 12:06 pm
un kāds tad tādā gadījumā ir lēnais ēdiens?
5.-Jan-2007 12:07 pm
Tāds, uz kura gatavošanu aiziet vairāk par 20 minūtēm.
5.-Jan-2007 12:14 pm
Jāpamēģina :)
5.-Jan-2007 02:32 pm
Es GRIBU! Tikai kur var dabūt tos Mārus? nu KAL-Mārus?... Iekš LV tie vispār varētu būt diezgan dārgi..vai mākslīgi.
8.-Jan-2007 02:49 pm
Nez, diez vai viņi mēdz būt mākslīgi. Konservēti pilnīgi noteikti ir pieejami, sasaldēti noteikti grūtāk, bet enīvei, tā kā vajadzētu...
This page was loaded Dec 22. 2025, 5:28 pm GMT.