Kurvjzieža kontemplācijas

Par šņabi un smeldzi

Krāšņais Kurvjziedis

Par šņabi un smeldzi

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Biju uz kino, sēdēju pēc popkorna smirdošā zālē, kur bez mūsu kompānijas bija vēl, šķiet, pieci cilvēki, skatījāmies kāda man līdz šim nezināma meksikāņu režisora (ja būsim godīgi- izņemot Injaritu, man visi meksikāņu režisori ir līdz šim diezgan nezināmi) filmu "Meskals" ("Mezcal"). Uz ekrāna cilvēki dzēra vietējo šņabi, tas pats arī meskals, mīlējās, mira, grēkodami un izpirkdami grēkus kādā dievu un pasaules pazaudētā ciemā, latīņamerikāniskā patosā un eiropeiskā smeldzē. Filma patiesi laba, var uzrakstīt darbu semiotikā, var meklēt citātus, var vienkārši atslābt un baudīt. Ekšena maz, noskaņa stipra un paraujoša, banālu štampu maz - vienīgais mājiens, kas man likās drusku par rupju, bija bēgošās sievietes sargāta sveces liesmiņa, kas negaisa laikā nodziest. Un arī nāves tādas dikti prognozējamas, tāpat kā mirtgribētāju nevarēšana nomirt. Mazliet vendetas, mazliet maģijas un daudz, daudz šņabja, tobiš, meskala.
Vienubrīd man ienāca prātā, ka arī dievu un ļautiņu aizmirstos Latvijas miestos, cilvēki žūpo, kniebjas un mirst tikpat intensīvi, tikpat izmisīgi, taču nebūt ne tik poētiski, un diez vai pie mums brauks ārzemnieki, lai nomirtu un paliktu maitasputnu apriņķotā kraujā.
  • Viņiem nav Degpunkta, tāpēc nākas par to pašu taisīt kino.
  • nomirt Poznaņā
  • Mirst jau tāpat, varbūt ne tik poētiski, bet dramatiski gan.
  • intriģējoši! no nosaukuma vien jau sarosījos, būs jāpameklē, vai var novilkt
  • Mezcal

    Īstenībā Mezcal ir tekila kurā iekšā tiek turēts tārpiņš, kas dod ļoti specifisku garšu un Meksikā tiek uzskatīts par daudz kvalitatīvāku dzērienu kā tekila. (Tikai informatīvs komentārs :)) PS IR diezgan garšīgs kaut arī ja ir iespēja dabūt labāk iesaku Pisco (no Peru), kas sataisīts kokteilītī "Pisco sour"
Powered by Sviesta Ciba