08:14 pm
Piektdienas vakarā no mammas paņēmu Masiļūnes grāmatu "Latviešu ēdieni", un sapriecājos kā mazs bērns par recepti "pienā vārīti kartupeļi". Masiļūne iesaka sagriezt kartupeļus mazos gabaliņos, ielikt kastrolī, viegli uzvārīt, pielikt pienu un sīpolus un uzvārīt līdz galam. Es griežu kartupeļos četros gabalos, vāru, pielieku pienu un ēdu, aiz sajūsmas kunkstēdama. Pavisam biju aizmirsusi par tādu iespēju. Bet kādreiz es tā vienmēr darīju.
Tagad varēš pārbaudīt, vai realitāte ir tikpat laba kā atmiņas.
Es aizeju uz virtuvi, ielieku šķīvī ēdienu, kas atrodas uz plīts un ēdu, aiz sajūsmas kunkstēdama, cik forši, ka tik labi garšo un to gatavojis kāds cits :D
| From: | shelly |
Date: | March 30th, 2009 - 12:30 pm |
---|
| | | (Link) |
|
A kas tev cits atliek, jākunkst, gribi vai negribi, citādāk nav pieklājīgi :D
| From: | kini |
Date: | March 30th, 2009 - 06:39 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tā kā man mājās tagad ir tikai piens, kartupeļi un sīpols, mēģināšu taisīt. Bet tos kartupeļus galu galā atstāj pa gabaliņiem, nevis samīca, vai ne? Un kāda tā gala konsistence sanāk - pienā peldoši kartupeļu gabaliņi? :)