10. Maijs 2009 @ 18:16 Skābeņu zupa
"Paredzētajā ūdens daudzumā liek cūkas gaļu un grūbas vai putraimus un vāra pusmīkstus."

Hmmm.... A tas ir kā? To gaļu veselu liek vai gabalos sagrieztu? Un ja griež, tad cik lielos? Sāli liek? Hmmmm.. Paskatīsimies.... Receptē rakstīts vien 'garšvielas'. Laikam liek. Ko vēl - nav ne jausmas, labāk iztikšu tikai ar sāli. Vienu karotīi? Divas? VVZ! Pieliku divas. Gan jau par maz, bet labāk jau nepārsālīt, ne?

Un cik ir 'pusmīksts'? Tas ir apmēram pēc cik ilga laika? Ufff......

Tik vien zinu, ka, gaļu vārot, putas jāsmeļ nost.

~~~upd~~~

Grūbas izskatās mīkstas. Bet gaļa.... Hmmm.... Ā, esot takš dakšiņmetode. Nu, vēl ne visai, kaut sagriezu gabalos - nu, tādos... Cik tāda gaļa vispār mēdz vārīties? Nu, ko, vēl jau pēc tam pavārīs. Sāls laikam bikīt par daudz... Diez, to var atrisināt, pielejot vēl ūdeni? Paprovēsim... Sekoju receptei un pielieku apceptus sīpolus. Jopcik, cik to skābeņu sanāk daudz! Puskatliņš pilns tikai ar zāli vien!

~~~upd~~~

Zupiņa sanākusi tāda bieza un smaržo labi. Tur gan no receptē ieteiktajiem pētersīļiem un burkāniem nav ne smakas, tikai gaļa, grūbas un skābenes, bet man šķiet, ka būs laba. Ups! Mamma teica, ka skābenes tikai mazu brītiņu vajagot pavārīt, bet es - par gaļu domādama, teju uz 20 minūtēm uz uguns atstāju!
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]mirdza
Date: 10. Maijs 2009 - 18:29
(Permanent Link)
gaļu mammas parasti liek veselā gabalā, taču man patīk pirms tam sagriezt, lai pēc tam nav jāķeskājas pa bļodām. taču tas ir gaumes jautājums.
sāls u.c. garšvielu daudzums atkarīgs no katla lieluma. pēc garšas. iesmel ēdamkarotē nedaudz zupītes, papūt, lai nav karsta & pagaršo, vai ir gana. ja nē, pieliec, ko sirds kāro. un labāk, ja nezini, cik likt, iesākt ar mazumiņu. ja būs par maz, vienmēr var pielikt klāt, taču, ja par daudz...

putraimus vai ko nu tur liec klāt, pusmīkstus arī dabon, pagaršojot. kartupeļus var pabakstīt ar nazi, bet putraimi tam ir nedaudz par smalku. un tas ir tad, kad ir gandrīz gandrīz gatavi. nešķīs mutē, bet bik pacieti, taču izsalcis apēstu, ka maz neliekas.
[User Picture Icon]
From:[info]riitarasa
Date: 10. Maijs 2009 - 20:04
(Permanent Link)
Skābeņu zupas veģetārā sliņķu metode ir: karsts ūdens, skābenes, ātri vārāmās auzu pārslas, buljona kubiciņi un nepaiet ne 30min kā zupa jau gatava. :D Ā... Nu ola atsevišķi jānovāra un jānomizo, jāsagriež un jāiemet iekšā jau ēdamajos šķīvīšos. :D
From:[info]eziic_miglaa
Date: 11. Maijs 2009 - 00:29
(Permanent Link)
Starp citu, RPG dienas sēņu zupa bija, man liekas, teju vai pirmā reize, kad man no zupas iznāca zupa nevis putra... :D