Mon, Nov. 29th, 2010, 09:32 am

Vī, pirmdiena! Pats sev uzskatāmi demonstrēju wind chill faktoru - ejot pa laukumu liekas, ka seja tūlīt nosals nost un grabēdama aizripos, pēc tam sākas aizvējš un paliek bezmaz vai silti.

Iegūta zināma pieredze ar sieriem - loterija tā ir. Sacīsim, tas igauņu ražotais Parmezāna (Parmas siera? ka ir pareizi?) tipa produkts nav investētā zelta sudrabiņa vērts. Varbūt, ja to vēl kādu brīdi mājās paturētu uz plauktiņa, tas ieņemtu pareizo garšu? Latvijas siera garša un konsistence visai uzlabojas pēc pāris nedēļām, bet, lai Latvijas sieru turētu mājās pāris nedēļas, tur vajag zināmu pilsonisku varonību, bet kāds no manis varonis.

Laiciņš gan...liekas, ka bērniem šoziem būs daudz ziemas prieku (kad uz skolu var oficiāli neiet).

Mon, Nov. 29th, 2010, 09:57 am
[info]eermaniitis

a es ar ričuku - visas ūsas sasuļkās

vienīgā neraža, ka pie beigām pirksti sāka salt cimdos, a tā visumā pat ļoti jauki ;)

Mon, Nov. 29th, 2010, 10:45 am
[info]sirdna

nu, tev jau ūsas pa visu seju, tikai acis vien rēgojas.

Mon, Nov. 29th, 2010, 12:12 pm
[info]lavendera

es ekstremitāšu salšanu atrisināju ar termozeķēm un slēpošanas cimdiem.

Sirdna - Latvijas sieru var turēt arī burciņā :)

Mon, Nov. 29th, 2010, 12:24 pm
[info]sirdna

He...Latvijas siers uzšķauda tādām burciņām...ja nu vienīgi to burciņu ielikt vēl vienā burciņā?

Mon, Nov. 29th, 2010, 10:42 pm
[info]grammar_nazi

Parmigiano-Reggiano sieru, ko, ražojot ārpus noteiktām Itālijas provincēm, pasaulē pazīst kā Parmesan, latviski sauc par Parmas sieru. Gaļu pārklāj ar plānu šķēlīti Parmas siera.

Tue, Nov. 30th, 2010, 07:22 am
[info]sirdna

Tencinu!

Neesmu drošs, vai "pārklāj" ir īstais vārds attiecībā uz Parmas sieru, kas ir ciets kā koka klucis (tas ir kā "uzliet" asfaltu, kurš nav šķidrs), bet paldies!