[icon] Mājsaimnieču klubiņš - Ziemas salāti
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.


[mena]
Subject:Ziemas salāti
Time:11:27
1 kg sīpoli
1 kg burkānu
1 kg paprika
1 kg tomātu

2 glāzes eļļas
pusglāze 5% etiķa
pusglāze cukura
6 tējkarotes sāls

Dārzeņus sastrādā gabaliņos. (Nācās izmantot diezgan iespaidīga tilpuma katlu.) Pārlej ar eļļu, etiķi, pieber cukuru, sāli. Izmaisa un atstāj uz pusstundiņu, var iet atpūsties.
Pēc tās pusstundiņas liek uz uguns un vāra 20 minūtes. Pilda izkarsētās burkās. (Es gan nezinu, ko tas īsti nozīmē, bet vienkārši novārīju burciņu vāciņus un pašās burciņas uz kādu minūti iemērcu verdošā ūdenī.) Gatavs!!

Pēc receptes vajadzēja sanākt 6 puslitra burciņām, man sanāca 7 + vēl uzreiz ēšanai. Bet bija tik garšīgi, un vēl ciemiņi mājās, ka uzreiz tika noēsti visi uzreiz ēšanai atstātie un vēl divas burciņas. :)))

Nu jā, un vēl jārēķinās, ka tas tomēr prasa laiku - visus dārzeņus sastrādāt - apmēram 2 stundas, tad vēl tā atpūšanās un vārīšana - vēl stunda. Kopā - kā minimms 3 stundas.
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]crescendo
Link:(Link)
Time:12:37
Burku izkarsēšana ir vajadzīga tikai 1 iemesla dēļ: Ielejot tajās iekšā karstu karstu šķidrumu, stikla iekšpuse mēģinās izplesties, kā rezultātā ir risks burkai saplīst.

Gluži sterilizēt burkas tomēr nemēdz :)


Bet 2 stundas.. apsveicu, man, šķiet, aizietu krietni, krietni vairāk laika.
(Reply to this) (Thread)


[info]mena
Link:(Link)
Time:12:43
Baigi forši un ātri bija samizot burkānus ar to speciālo dārzeņu tīrāmo nazīti. Parasti to nelietoju - nepatīk, bet šoreiz uz tiem kvantumiem bija ļoti, ļoti labi!!
(Reply to this) (Parent)


[info]pikaczu
Link:(Link)
Time:17:00
paldies! tieszaam laba recepte
(Reply to this)

[icon] Mājsaimnieču klubiņš - Ziemas salāti
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.