Mājsaimnieču klubiņš - Ziemas salāti
|
| ||||||
1 kg sīpoli 1 kg burkānu 1 kg paprika 1 kg tomātu 2 glāzes eļļas pusglāze 5% etiķa pusglāze cukura 6 tējkarotes sāls Dārzeņus sastrādā gabaliņos. (Nācās izmantot diezgan iespaidīga tilpuma katlu.) Pārlej ar eļļu, etiķi, pieber cukuru, sāli. Izmaisa un atstāj uz pusstundiņu, var iet atpūsties. Pēc tās pusstundiņas liek uz uguns un vāra 20 minūtes. Pilda izkarsētās burkās. (Es gan nezinu, ko tas īsti nozīmē, bet vienkārši novārīju burciņu vāciņus un pašās burciņas uz kādu minūti iemērcu verdošā ūdenī.) Gatavs!! Pēc receptes vajadzēja sanākt 6 puslitra burciņām, man sanāca 7 + vēl uzreiz ēšanai. Bet bija tik garšīgi, un vēl ciemiņi mājās, ka uzreiz tika noēsti visi uzreiz ēšanai atstātie un vēl divas burciņas. :))) Nu jā, un vēl jārēķinās, ka tas tomēr prasa laiku - visus dārzeņus sastrādāt - apmēram 2 stundas, tad vēl tā atpūšanās un vārīšana - vēl stunda. Kopā - kā minimms 3 stundas. | ||||||
comments: ir doma |
| ||||||
Burku izkarsēšana ir vajadzīga tikai 1 iemesla dēļ: Ielejot tajās iekšā karstu karstu šķidrumu, stikla iekšpuse mēģinās izplesties, kā rezultātā ir risks burkai saplīst. Gluži sterilizēt burkas tomēr nemēdz :) Bet 2 stundas.. apsveicu, man, šķiet, aizietu krietni, krietni vairāk laika. | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Baigi forši un ātri bija samizot burkānus ar to speciālo dārzeņu tīrāmo nazīti. Parasti to nelietoju - nepatīk, bet šoreiz uz tiem kvantumiem bija ļoti, ļoti labi!! | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
Mājsaimnieču klubiņš - Ziemas salāti
|