gandrīz gandrīz ideālas vakariņas - Post a comment

Jan. 31st, 2012

[info]gamall

02:47 pm - Grupa #4 vakariņas #1 reports #2 +receptes

Viss sākās ar to, ka viesiem iedevu savu numuru kontaktiem, bet uz tikšanās vietu aizsūtīju [info]slikts, lai pati tikmēr varētu taisīt tālāk savu zupu, kuras recepti biju pazaudējusi un aizmirsusi un tādēļ improvizēju. Bija sajukums, bet visi visus tomēr atrada un ieradās.




Zupu taisīju šādi:
Apcepu pannā divus vidējus sīpolus, tikmēr katlā uzliku vārīties... gandrīz puslitru ūdens, tad piegāzu klāt bundžu kokosriekstu piena. Tad pieliku (mazliet par daudz) tom kha zupas garšvielas, kas to padarīja garšīgu, bet paasu. Tālāk katlā sekoja saceptie sīpoli, gabaliņos sagriezti trīs tomāti, pusbundža kukurūzas un kaudze garneļu. Kad viss ir karsts, var dot ēst. Klāt grauzdētas maizītes.


Kamēr viesi sēdēja un nevarēja vienoties par to, kādas filmas ir labas filmas un kā darbojas cilvēki, sāku nākamo ēdienu. Pirms ciemiņu atnākšanas no olu čaumalām ar slepenu metodi tika izdabūtas olas, kuras tālāk tika izmantotas, lai taisītu pašu parastāko pankūku mīklu, uz aci liekot klāt un miksējot cukuru, miltus, nedaudz sāls un pienu. Iepriekš divos citos traukos biju ar blenderi samalusi spinātus un burkānus. Katrā no šīm bļodām klāt pielēju daļu mīklas, kuru tad varēju cept oranžās un zaļās pankūkās. Atlikušo parasto mīklu salēju tajā kūku dekorēšanas konusā un ar to taisīju pankūkas no elles (jo ellē dod maz pankūku) dažādās formās. Kamēr visu sacepu, pārējie jau bija paēduši, un pati pie ēšanas tiku tikai beigās. Pie pankūkām klāt bija brūkleņu mērce un [info]dominikas sagādātais upeņu ievārījums.


Kādu laiku notika dzirdīšana, sieru uzkošana un trokšņošana.

Saldā ēdiena gatavošanai izmetu vakariņotājus no virtuves. Spriežot pēc skaņām, dzīvojamajā istabā nebija mazāk interesanti. Kaut kad ap šo laiku [info]goo nācās mūs pamest, jo bija jau kļuvis pavēls. Saldais ēdiens sastāvēja no divām daļām, jo nebiju varējusi izlemt, kuru labāk gatavot. Pirmais sastāvēja no kūku maisījuma (jo es biju slinka un man bija bail kaut ko sačakarēt) un olu čaumalām, kurās iepriekš tik vienā galā izlauzti caurumi, tad iztecinātas olas, pašas čaumalas izmazgātas un noliktas uz laiku sālsūdenī. Tad ar folijas palīdzību tās iekārtoju uz pannas ar caurumu uz augšu un piepildīju tās 3/4 pilnas ar kūkas mīklu, izmantojot to pašu kuku dekorēšanas konusu. Pēc tam cepu 23 minūtes 180° temperatūrā. Atlikušo kūkas mīklu salēju traukā un arī sacepu, bet nedaudz ilgāk. Gatavās olas ieliek olu trauciņos ar caurumu uz leju, pasniedz viesiem kā saldo un skatās uz sejas izteiksmēm.


Otrs saldais bija vienkāršāks. Samaļ ķiplokus un sajauc ar medu un pavisam nedaudz pienu, pārlej plombīra saldējumam, ēd un priecājas.

Kopumā man bija ļoti interesanti, par spīti tam, ka satraucos, jo bija jātaisa ēst nepazīstamiem cilvēkiem (un [info]slikts, protams) un ēst vispār taisu ļoti reti. Bet kompānija bija draudzīga un izklaidējoša, un man patika ^^
Pārējās bildes var apskatīt šeit.

Read Comments

Reply:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: