Thu, Apr. 14th, 2005, 02:24 am
[info]honeybee:

un tagad jautājums tiešā "iesācēju autoru" semināra iespaidā - vai tam, ka ļaudis ar tevi runā par to, "kā rakstīt", kādi ir tavu tekstu plusi un mīnusi, ir kāda ietekme uz to, kā tu raksti, un, ja ir, tad kāda?
mana personiskā pieredze: tekstu analīze ir palīdzējusi ļoti reti (bet, iespējams, tas tāpēc, ka kritikai atdodu tos labu laiciņu pēc uzrakstīšanas, attiecīgi ne pozitīva, ne negatīva kritika neko daudz nedod), bet milzīgu - un tiešām milzīgu! - grūdienu jaunu un, cerams, labāku tekstu tapšanā dod sarunas par tīri tehniskiem jautājumiem, ņemot par piemēru reālu (savu vai svešu) tekstu, kā arī svešu tekstu lasīšana un analīze.
protams, tas, ka cilvēki atlasa labos tekstus, t.i., ja kāds atķeksē dzejoļu kopā labākos, pasvītro labākās frāzes vai atzīmē sliktākās, ir cits jautājums, tas patiešām daudz dod. bet maz ir devusi vispārīga runāšana par to, kā es rakstu (jocīgi, ka es pati lielākoties daru tieši to - t.i., runāju par vispārīgām iezīmēm). (vienīgie cilvēki, kas ir snieguši vispārīgu skatījumu par manis rakstīto, un tas ir man kaut ko devis, ir Imants Auziņš un Rokpelnis.)

Thu, Apr. 14th, 2005, 02:15 pm
[info]honeybee

nujā. bet tad, protams, rodas jautājums, kas ir attiecīgā stāsta auditorija. ja tu netrāpi "savā" auditorijā, tad diez vai vaina ir tajā.

Thu, Apr. 14th, 2005, 02:33 pm
[info]barvins

Nu, tad neatliek nekas cits, kā pasūtīt savu ego pie velna, sakost zobus un koriģēt, rediģēt un pārslīpēt, kamēr teksts irokei (vai arī pārsviesties uz citu auditoriju).

Thu, Apr. 14th, 2005, 02:40 pm
[info]honeybee

..vai arī atzīt, ka tu sūkā.

(to es par sevi, protams)

Thu, Apr. 14th, 2005, 02:45 pm
[info]barvins

Ņu, tas ir tad, kad tu pasūti savu ego pie velna, bet neķeries pie rediģēšanas;) Bet tā, šķiet, nav tā labākā izvēle.

Thu, Apr. 14th, 2005, 02:47 pm
[info]honeybee

kāpēc gan? nemēģināt uzlekt augstāk par savu pakaļu ir tīri normāli, imho.

Thu, Apr. 14th, 2005, 02:58 pm
[info]barvins

Bet tad vispirms ir jānoskaidro savas pakaļas augstums;)

Thu, Apr. 14th, 2005, 03:04 pm
[info]honeybee

jūs kļūstat piedauzīgs, jaunais cilvēk :P

ja nop, tad ir kāds brīdis, kad tu jūti - nē, tas, ko tu vēlies izdarīt/pateikt, ir vairāk par manām iespējām šobrīd. es, teiksim, (šobrīd) nevarētu uzrakstīt superbiezu romānu triloģiju par senlatviešu dzīvi. nevarētu un viss. un nekāda rediģēšana tur nelīdzētu.

Thu, Apr. 14th, 2005, 03:25 pm
[info]barvins

Mhmm. Tā viš i. Un vārds "šobrīd" ir gluži vietā - pakaļas augstums ir mainīgs. Vienvārdasakot, neviens taču neliedz spēlēties ar salīdzinoši maziem darbiem (tādējādi noskaidrojot savas pakaļas augstumu un vienlaicīgi to paaugstinot), lai kādreiz varētu uzrakstīt kaut ko lielāku, ja vien rodas tāda vēlēšanās.
(Gribēju cenzēt, bet neatradu trāpīgu sinonīmu "pakaļas augstumam")

Thu, Apr. 14th, 2005, 03:28 pm
[info]honeybee

sinonīms "pakaļas augstumam" ir "kāju garums" :D

Thu, Apr. 14th, 2005, 03:36 pm
[info]barvins

:D