Thu, Apr. 14th, 2005, 02:24 am
[info]honeybee:

un tagad jautājums tiešā "iesācēju autoru" semināra iespaidā - vai tam, ka ļaudis ar tevi runā par to, "kā rakstīt", kādi ir tavu tekstu plusi un mīnusi, ir kāda ietekme uz to, kā tu raksti, un, ja ir, tad kāda?
mana personiskā pieredze: tekstu analīze ir palīdzējusi ļoti reti (bet, iespējams, tas tāpēc, ka kritikai atdodu tos labu laiciņu pēc uzrakstīšanas, attiecīgi ne pozitīva, ne negatīva kritika neko daudz nedod), bet milzīgu - un tiešām milzīgu! - grūdienu jaunu un, cerams, labāku tekstu tapšanā dod sarunas par tīri tehniskiem jautājumiem, ņemot par piemēru reālu (savu vai svešu) tekstu, kā arī svešu tekstu lasīšana un analīze.
protams, tas, ka cilvēki atlasa labos tekstus, t.i., ja kāds atķeksē dzejoļu kopā labākos, pasvītro labākās frāzes vai atzīmē sliktākās, ir cits jautājums, tas patiešām daudz dod. bet maz ir devusi vispārīga runāšana par to, kā es rakstu (jocīgi, ka es pati lielākoties daru tieši to - t.i., runāju par vispārīgām iezīmēm). (vienīgie cilvēki, kas ir snieguši vispārīgu skatījumu par manis rakstīto, un tas ir man kaut ko devis, ir Imants Auziņš un Rokpelnis.)

Thu, Apr. 14th, 2005, 12:31 pm
[info]sholasts

Ja kaads kaut ko pasaka, tad es veelreiz pieveershu uzmaniibu tieshi tam, kam tas cilveeks ir pieveersis uzmaniibu, atkaartoti izveerteejot taa piemeerotiibu. Ja es naaku pie secinaajuma, ka tam cilveekam ir taisniiba tad mainu.

Thu, Apr. 14th, 2005, 12:38 pm
[info]honeybee

nu, it kā jau pareizi. bet nereti gadās, ka tas, kas izlabots, pēc tam citiem patīk vēl mazāk. nezinu, es vispār reti kaut ko laboju (ja vien tā nav elementāra stila kļūda vai kas tamlīdzīgs.)

Thu, Apr. 14th, 2005, 12:40 pm
[info]sholasts

Ja tu sho tekstu neraksti tikai pats sev, tad tomeer arii dereetu njemt veeraa ko citi par to domaa.

Thu, Apr. 14th, 2005, 02:14 pm
[info]honeybee

Tak ne jau tāpēc, ka negribētu, neņemu vērā. Drīzāk gan tāpēc, ka pārlabojot es drīzāk šo tekstu sabojātu (t.i., tas zaudētu dabisko plūdumu un tamlīdz). Konkrēta pazīme manai neprofesionalitātei.