Ticības traģēdijas :: Kretīnisma ziedi - maiji un jehovieši [entries|archive|friends|userinfo]
Kretīnisma ziedi

[ website | Things They Don't Tell You About Christianity ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

maiji un jehovieši [Jun. 5th, 2013|04:12 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
svetais_gars
[po]
Maiji un Jehovas liecinieki

Zemēs, kur dzīvo daudz maiju, Jehovas liecinieki sludina tīrās Bībeles mācības un daudzi atsaucas uz Bībeles vēsti. Lūk, divi piemēri.
”To ļaužu vidū, starp kuriem uzaugu, mani godāja un man bija ievērojams stāvoklis,” stāsta Karidads, ”taču tas mani nekavēja dzīvot izšķērdīgi un žūpot.” Tāpat kā daudzi maiji, arī Karidads gan ievēroja katolicisma tradīcijas, gan praktizēja spiritismu. ”Kad es saslimu,” viņš stāsta, ”es gāju pie pūšļotāja.” Karidada meitas sāka mācīties Bībeli ar Jehovas lieciniekiem. ”Pamazām tas ieinteresēja arī mani,” atzīst Karidads, ”un īpaši mani iespaidoja pārmaiņas meitu uzvedībā. Drīz vien arī es sāku mācīties Bībeli.” Kas notika tālāk? ”Patiesība man palīdzēja iepazīt un iemīlēt Jehovu,” stāsta Karidads. ”Es esmu atmetis tādus paradumus un tradīcijas, kas nepatīk Jehovam, un esmu atbrīvojies no bailēm un māņticības.”
Paula, maijiete, kas dzīvo Gvatemalā, dziļi sēroja par divu savu dēlu nāvi. ”Es visu laiku veidoju viņiem altārus,” atceras Paula. ”Man bija kādas katoļu mūķenes iedota Bībele, un es katru vakaru divas stundas to lasīju, lai uzzinātu, kur atrodas mani mirušie dēli.” Drīz Paula sāka studēt Bībeli ar Jehovas lieciniekiem un tūlīt pat arī sāka apmeklēt viņu sapulces. ”Viņi man tik labi izskaidroja Bībeli,” sieviete stāsta. ”Esmu priecīga, jo zinu, ka Dieva Valstība iznīcinās slimības un nāvi. Es vienmēr domāju par cerību uz augšāmcelšanu.” (Jāņa 5:28, 29.) Tagad Paula stāsta citiem labo vēsti par Dieva Valstību. ”Ir vēl tik daudz cilvēku, kam vajadzīga palīdzība,” tā nobeidz Paula.


http://wol.jw.org/lv/wol/d/r49/lp-lt/102001645
linkĀmen!